Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Werktijden en verlof

Om het maximale uit jezelf te halen is de balans tussen werken en leven belangrijk. Daarom hebben we flexibele werktijden, mogelijkheden voor parttime werk en goede verlofregelingen.

Man op het Maasvlakte-strand, foto van Arnoud Verhey

Werktijden

Fulltime werken betekent 36 uur per week werken aan de stad. Je hebt de ruimte om die uren zelf in te delen. Bijvoorbeeld in 4 x 9 uur: vier langere dagen en één dag in de week vrij. Of je werkt 5 x 8 uur, met eens in de twee weken een vrije dag of je bouwt compensatie-uren op. In de meeste functies werk je minimaal 32 uur. Maar er zijn ook parttime mogelijkheden om aan de slag te gaan met onderwerpen waar jij van bent en van wilt zijn.

Vakantie

Werk je fulltime, dan heb je in totaal 20 betaalde vakantiedagen. Je kunt extra verlof kopen, als je meer ruimte nodig hebt. Jarenlange inzet wordt beloond: na je vijfenveertigste krijg je elke vijf jaar een extra vakantiedag.

Verlofregelingen

Combineer je jouw werk met zorgtaken of opleidingen, dan zijn er goede regelingen waarbij je salaris wordt doorbetaald. Ook heb je ouderschapsverlof. Over maximaal drie maanden ontvang je een deel van je salaris en kunt maximaal zes maanden opnemen. Je bepaalt zelf wanneer.

terug