Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Rotterdam bereikbaar én gezond houden

  Mobiliteit is meer dan alleen wegen en verkeer. In Rotterdam zien we mobiliteit als een belangrijk middel om de stad te kunnen verbeteren. Door voetgangers, fietsers en openbaar vervoer ruim baan te geven, en auto’s ietsje minder. Maar ook door concepten als smart mobility en (elektrische) deelmobiliteit te omarmen. Zodat bezoekers en bewoners de stad gezond, veilig en duurzaam kunnen doorkruisen, en er ook graag in verblijven. In welke rollen jij hieraan kunt bijdragen? Als adviseur mobiliteit of verkeerskundig ontwerper bijvoorbeeld, of als andere specialist op het gebied van mobiliteit. Ontdek jouw mogelijkheden bij de afdeling Mobiliteit van de gemeente Rotterdam. Zijn er momenteel geen passende vacatures, meld je dan aan voor het jobalert en wees als eerste op de hoogte van nieuwe vacatures.

  Bekijk de vacatures

  Anne over zijn werk als manager stedelijke bereikbaarheid

  Start

  Veel verschillende projecten

  Als mobiliteitsspecialist kun je met veel verschillende projecten aan de slag. Voorbeelden van grote, afgeronde projecten zijn bijvoorbeeld Rotterdam CS, waarbij niet alleen het station, maar ook het gebied eromheen compleet is getransformeerd. En de Coolsingel, die van drukke autoweg tot dé boulevard van Rotterdam is omgetoverd. Maar er staat ook genoeg op de planning waarmee nog begonnen moet worden. Denk aan het Hofplein, wat nu nog een verkeersplein is, maar in de toekomst een aantrekkelijke en groene verblijfsplaats voor voetgangers moet worden. Of aan Feyenoord City, een ambitieus masterplan dat voor hele andere verplaatsingspatronen op de Rotterdamse zuidoever gaat zorgen. Maar werken aan mobiliteit betekent ook nieuw beleid maken op het gebied van taxi’s, (fiets)parkeren en deelauto’s en -scooters. Eén ding is zeker: bij de gemeente Rotterdam is mobiliteit een divers en dynamisch onderwerp waarmee je alle kanten op kunt.

  Verhalen van onze mensen

  Wij zijn van een beter bereikbaar Rotterdam

  Het verhaal van Annemarie & Dennis

  Lees meer

  Ik ben van complexe vragen over mobiliteit beantwoorden

  Het verhaal van Terence

  Lees meer

  Grote en kennisgedreven afdeling

  De afdeling Mobiliteit is de afgelopen jaren flink gegroeid tot ongeveer 130 specialisten. Dit betekent veel collega’s die aan veel verschillende projecten werken. Daarom doen we er alles aan om elkaar op de hoogte te houden en kennis met elkaar te delen. Denk aan een jaarlijks Mobiliteitsfestival met interessante sprekers en werksessies. Daarnaast wordt elke maandag het Mobiliteitsjournaal gehouden. Waar is het fietscluster mee bezig? En wat gebeurt er allemaal in de verschillende deelgebieden? Als mobiliteitsspecialist bij de gemeente Rotterdam werk je midden in de stad en verdiep je je kennis op elk mogelijk vlak.

  Bekijk de vacatures

  Duurzaam vervoer in Rotterdam

  Start