Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

De stad van de toekomst vormgeven

Als landschapsarchitect of -ontwerper bepaal je hoe de openbare ruimte in Rotterdam eruit komt te zien. Dat is een interessante en verantwoordelijke rol. Je werkt aan één energieke, toekomstgerichte en continu ontwikkelende stad, die je tientallen verschillende projecten te bieden heeft. Van grote pleinen, speelplekken en straten tot parken, havens, rivieroevers en polders: er is geen enkele andere grote stad in Nederland waar je aan zo veel verschillende stedelijke én groene opgaves kunt werken.
 

Bekijk de vacatures

Jeroen en Dennis over hun werk als Landschapsarchitect

Start

Werken aan beeldbepalende projecten

Als landschapsarchitect werk je aan beeldbepalende projecten waar veel mensen langslopen of -fietsen. Aan een prestigieus nieuw stadspark bijvoorbeeld, of aan de herinrichting van een brede singel, straat of plein in de binnenstad. Aan opgaves die vaak complex zijn en waarbij veel verschillende belangen spelen. Dit betekent dat je strategisch moet kunnen handelen en al je vaardigheden en kennis moet inzetten om je doel te bereiken. Je bent bij alle fasen van een project betrokken en leert Rotterdam ├ęcht kennen.

Ik ben van het ontwerpen van een leefbare en duurzame stad

Het verhaal van Yolanda

Lees meer

Inspirerende werkomgeving

Bij de gemeente Rotterdam werk je als landschapsarchitect met veel verschillende disciplines en partijen samen. Met stedenbouwkundigen en ingenieurs, maar ook met externe partijen zoals ontwikkelaars, architectenbureaus en de RET. Elke dag leer je bij. Op civieltechnisch gebied bijvoorbeeld, of over klimaat- en wateradaptatie. Je krijgt de vrijheid om onderzoek te doen en te ontdekken waar je hart ligt. En je nieuwe kantoor? Als landschapsarchitect werk je - als de situatie het weer toelaat - op de 18e verdieping van het hypermoderne gebouw De Rotterdam op de Kop van Zuid. Over een goed uitzicht gesproken.

Bekijk de vacatures