Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

    De stad van de toekomst vormgeven

    Als landschapsarchitect of -ontwerper bepaal je hoe de openbare ruimte in Rotterdam eruit komt te zien. Dat is een interessante en verantwoordelijke rol. Je werkt aan één energieke, toekomstgerichte en continu ontwikkelende stad, die je tientallen verschillende projecten te bieden heeft. Van grote pleinen, speelplekken en straten tot parken, havens, rivieroevers en polders: er is geen enkele andere grote stad in Nederland waar je aan zo veel verschillende stedelijke én groene opgaves kunt werken.
     

    Bekijk de vacatures

    Jeroen en Dennis over hun werk als Landschapsarchitect

    Start

    Werken aan vergroening, verdichting en energietransitie

    Rotterdam staat de komende jaren voor een flinke opgave: we verdichten en vergroenen de stad in hoog tempo en we werken aan een energietransitie. Innovatie, visie en procesvaardigheden zijn belangrijker dan ooit. Als landschapsarchitect kun je het gebied Merwe-Vierhavens (M4H) onder jouw hoede krijgen: het oude haventerrein van circa 100 hectare aan de noordkant van de Maas. Of Hoek van Holland: geen enkel gebied in Rotterdam heeft zoveel verschillende landschapstypen als de Hoek; strand, duinen, rivier, polders, dijken en bossen. Diverse projecten en volop uitdagingen. Je werkt als landschapsarchitect aan opgaves die vaak complex zijn en waarbij veel verschillende belangen spelen. Dit betekent dat je strategisch moet kunnen handelen en al je vaardigheden en kennis moet inzetten om je doel te bereiken. Je bent bij alle fasen van een project betrokken en leert Rotterdam écht kennen.

    Ik ben van het ontwerpen van een leefbare en duurzame stad

    Het verhaal van Yolanda

    Lees meer

    Inspirerende werkomgeving

    Bij de gemeente Rotterdam werk je als landschapsarchitect met veel verschillende disciplines en partijen samen. Met stedenbouwkundigen en ingenieurs, maar ook met externe partijen zoals ontwikkelaars, architectenbureaus en de RET. Elke dag leer je bij. Op civieltechnisch gebied bijvoorbeeld, of over klimaat- en wateradaptatie. Je krijgt de vrijheid om onderzoek te doen en te ontdekken waar je hart ligt. En je werkgebied? Als landschapsarchitect werk je, net als heel veel andere collega’s, hybride en is de stad je inspiratiebron én je werkterrein. Perfect passend in deze tijd; je werkt dus zowel thuis, in de wijk, als op kantoor en zo heb je op de 18e verdieping van De Rotterdam een waanzinnig uitzicht over de Kop van Zuid.

    Bekijk de vacatures