Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Zorgen voor een nóg schoner Rotterdam

Als reiniger heb je een belangrijke taak: ervoor zorgen dat Rotterdam een schone stad is én blijft voor bewoners en bezoekers. Je werk is elke dag weer anders: je maakt de pleinen schoon als er markt is geweest, ruimt bladeren in de herfst op en helpt bij het strooien van zout in de winter. Dit doe je gezamenlijk in teamverband in de wijk of het gebied waar jij verantwoordelijk voor bent. Je werkt buiten met machines en waar nodig met de hand.

Thomas over zijn werk als reiniger

Start

Betaald een vakopleiding doen

Reinigen is een vak. Daarom begin je met een opleiding aan onze eigen bedrijfsschool. Hierin leer je alles over onder meer veilig werken, afvalverwerking en recycling, maar ook over omgaan met machines, zoals de bladblazer, veegwagen en onkruidborstelmachine. Zin om door te leren? Via de gemeente Rotterdam kun je verschillende (mbo-)opleidingen volgen. Wil je doorgroeien? Na de functie van reiniger kun je misschien wel aan de slag als allround medewerker, voorman/-vrouw, planner of teamleider. Of werken op een hele andere afdeling binnen de gemeente!

Onze reinigers

01 / 05

“Ik zag reinigers bij mij in de straat werken en dacht: dat wil ik ook! Inmiddels doe ik dit werk al 11 jaar en vind ik het nog steeds leuk.”

— Mercedes

“Als reiniger kun je echt wat voor de ander betekenen. Je houdt de leefomgeving van mensen schoon en dat wordt gewaardeerd.”

— John

“Welke eigenschappen je moet hebben als reiniger? Je moet echt willen werken, gemotiveerd zijn. De rest kun je leren.”

— Orlando

“Ik heb voor de gemeente Rotterdam gekozen omdat je werkt voor de mooiste stad van Nederland. Daar ben ik trots op!”

— Thomas

“Lekker buiten zijn met leuke collega’s: dat vind ik het leukste aan mijn werk. Er wordt hier elke dag gelachen!”

— Saddik

Datagestuurd reinigen: slim je werk doen

In 2018 zijn we begonnen met datagestuurd reinigen. Elke dag beginnen we met ‘schouwen’: het checken van de buitenruimte op zwerfafval, onkruid, hondenpoep en volle prullenbakken. Deze gegevens worden in een digitaal systeem verwerkt en gebruiken we voor de planning van de komende dagen. Zo worden de machines en jij als reiniger alleen ingezet op de plekken waar het op dat moment echt nodig is. Dat is nog eens slim en efficiënt werken!

Orlando over zijn werk als reiniger

Start