Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Traineeships

Traineeships Rotterdam, foto van Peter Schmidt

Voor de sollicitatieronde van juli voor het mbo en hbo/wo-programma hebben we ruim voldoende aanmeldingen ontvangen, het is niet meer mogelijk om te solliciteren. De volgende sollicitatieronde voor hbo/wo staat gepland voor november. In het voorjaar van 2021 staat een nieuwe sollicitatieronde voor het mbo-programma gepland.

Rotterdam is internationaal, dynamisch en modern. Een stad met lef die elke dag vernieuwt. En om te kunnen blijven vernieuwen, hebben we ambitieuze en leergierige trainees nodig die zich willen inzetten voor Rotterdam en haar bezoekers en bewoners. Als trainee los je uitdagende vraagstukken op voor de stad en krijg je de ruimte om te ontdekken en te doen. Je helpt zo Rotterdam verder én jezelf!

 

Over het traineeprogramma

Het traineeprogramma duurt 1,5 jaar en je doet tijdens het programma verschillende opdrachten op verschillende afdelingen, bijvoorbeeld op sociaal, technisch, ICT of organisatie-gebied. Hierbij doe je minimaal één opdracht in de wijk. Daarnaast werk je in het traineeprogramma aan je eigen (persoonlijke en professionele) ontwikkeling. Elke opdracht stem je inhoudelijk af met een mentor. Je volgt regelmatig trainingen en spreekt maandelijks af met je eigen coach. Het traineeprogramma doorloop je samen met je traineegroep: collega’s met wie je trainingen volgt en projecten doet.

Bovendien kun je binnen de gemeente, in de stad en met verschillende stakeholders een groot netwerk opbouwen. Omdat het een programma voor starters is, hebben we de eis gesteld van maximaal twee jaar geleden afgestudeerd op de dag van de start van het traineeprogramma. Voorbeeld: als je voor de ronde van 1 maart 2021 wil meedoen, betekent dit dus dat je op 1 maart 2019 of daarna bent afgestudeerd.

Bij de gemeente Rotterdam hebben we een traineeprogramma voor mbo en een traineeprogramma voor hbo/wo. We starten, onder voorbehoud, twee keer per jaar een traineegroep voor mbo (12 trainees) en vier keer per jaar een traineegroep voor hbo/wo (44 trainees). Voor het mbo-traineeship vragen we naast de eis ten aanzien van werkervaring ook om een afgeronde mbo-opleiding op niveau 3 of 4.

Benieuwd naar ervaringen? Lees dan de verhalen van trainees en young professionals die je voorgingen.

Heb je meer vragen? Stuur dan een e-mail naar MD_TraineeprogrammaBCO@rotterdam.nl. We zien je sollicitatie bij de volgende ronde graag tegemoet! Let op: de sollicitatie verloopt tijdens de inschrijfperiode via deze website en niet via het mailadres. Sollicitaties via mail zullen niet worden meegenomen. 

Let op! In verband met het coronavirus start het traineeprogramma digitaal. Dit geldt voor zowel de introductieweek als het merendeel van de opdrachten. Houd er dus rekening mee dat je in ieder geval de eerste tijd vanuit huis zult werken. De gemeente ondersteunt je hierin door het uitlenen van een iPad of laptop. Hoe lang thuis werken zal duren, is op dit moment nog niet duidelijk. Het gehele selectieproces zal ook digitaal plaatsvinden. Bij uitnodiging voor de selectiedag ontvang je hier t.z.t. meer informatie over.   

Trainee Hanae

Ik ben van politiek en Rotterdammers met elkaar verbinden

Het verhaal van Hanae

Lees meer

Ik ben van een samenleving creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn

Het verhaal van Roy

Mannen werken in de maastunnel, foto van eric fecken

Ik ben van de renovatie van de Maastunnel in goede banen leiden

Het verhaal van Annegreet

Lees meer
Kantoren in Rotterdam, foto van Iris van den Broek

Ik ben van jonge Rotterdammers hun talenten laten ontwikkelen

Het verhaal van Tijn

Lees meer

Wat houdt het traineeprogramma in?

Start

Wat doet de gemeente Rotterdam?

Start