Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Realisatie buitenruimte

  Gemeente Rotterdam is verantwoordelijk voor alle openbare ruimtes in de stad. En dat zijn nogal wat straten, pleinen, parken en sportvelden. Om de stad mooi, leefbaar en duurzaam te houden, worden deze openbare ruimtes met bijbehorende stedelijke infrastructuren continu opengelegd, heringericht, vervangen of vernieuwd. Daar werken de ingenieurs bij Realisatie buitenruimte aan, vaak in samenwerking met nutsbedrijven, waterschappen, woningcorporaties en bewoners.

  Vernieuwen & verbeteren

  Aan welke uitdagingen je binnen Realisatie buitenruimte allemaal kunt werken? Aan het vernieuwen van het rioleringssysteem, bijvoorbeeld. De komende jaren verbetert de afdeling ongeveer 200 kilometer riolering naar een klimaatbestendig stedelijk watersysteem dat draait om hergebruik en adaptatie. Of aan de energietransitie. Gemeente Rotterdam wil dat er in 2050 geen aardgas meer wordt gebruikt voor verwarmen en koken. In een groot aantal wijken zijn we al begonnen ze om te vormen tot volledig aardgasvrij, maar er is nog een interessante weg te gaan waarbij we zeker nieuwe handen en perspectieven kunnen gebruiken.

  Werken voor Rotterdam

  Start

  Uitstekende arbeidsvoorwaarden

  ✓       Concurrerend salaris
  ✓       De mooiste werkplek in (De) Rotterdam
  ✓       Veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling
  ✓       De mogelijkheid om 4x9 of vanuit huis te werken
  ✓       OV-mobiliteitskaart
  ✓      Aandacht voor leren en ontwikkelen

  Verhalen van onze mensen

  “Ik wilde meebouwen aan een stad. Dat kan in Rotterdam.”

  Mariët verhuisde naar Rotterdam voor haar studie geotechniek aan de TU Delft. Als geotechnicus in spe wilde ze graag bouwen aan haar eigen stad. Waar kun je dat nu beter doen dan bij de gemeente? Ze deed er niet alleen een afstudeerstage, maar ook een traineeship. En die bevielen bij elkaar zo goed dat ze bij de gemeente Rotterdam bleef werken als geotechnisch ingenieur.

  Het verhaal van Mariët

  Interesse?

  Heb je interesse, maar wil je eerst kennismaken? Neem dan contact met ons op via bco.kennismaken.ingenieursbureau@rotterdam.nl. Wil je meer lezen over een specifieke functie bij het ingenieursbureau? Bekijk dan onze vacatures.