Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Juridisch adviseren in een stad die durft

  Bij gemeente Rotterdam hebben we een pragmatische inslag en houden we van aanpakken en nieuwe dingen doen, voor de stad, voor haar inwoners en ondernemers. Rotterdam is een gemeente die durft en nieuwe mogelijkheden verkent. Die durf vraagt om de juiste juridische ondersteuning. Want op welke manier kunnen we bijvoorbeeld de publieke belangen van de energietransitie waarborgen in de afspraken met private partijen? Welke afspraken zijn er nodig om een bepaalde bouwdoelstelling te halen? Maar ook: welke juridische middelen kunnen we inzetten om iedere Rotterdammer te laten meedoen aan de samenleving? En hoe treden we effectief op tegen overlast?

  Groots denken en doen

  Juridische Diensten werkt voor de gehele organisatie van de gemeente Rotterdam. Vanuit verschillende teams adviseren we over de juridische mogelijkheden. En dat betekent dat er soms gecalculeerd risico’s worden genomen om de grenzen van het juridisch haalbare op te zoeken. Bij de gemeente Rotterdam denken we groots en doen we veel, en daarvoor is de denkkracht van onze medewerkers bij Juridische Diensten essentieel. Onze juridisch adviseurs moeten niet alleen omgevingsbewust, oplossingsgericht en creatief zijn, maar ook oog houden voor hun professionele onafhankelijkheid. Bij Juridische Diensten zijn we in verschillende functies betrokken bij allerlei ontwikkelingen in de stad: vanaf de start als eerste lijns-adviseur aan medewerkers en directies van verschillende clusters binnen de gemeente, tot aan het moment dat er een juridische procedure gaat spelen.

  Uiteenlopende vraagstukken

  Onze juridisch adviseurs zijn met hun specifieke expertise werkzaam voor verschillende domeinen binnen de gemeente, waardoor ze gericht advies kunnen uitbrengen en doelmatig kunnen handelen waar en wanneer dat nodig is. Binnen de afdeling Juridische Diensten hebben we daarom verschillende rollen. Zo kun je je bezighouden met het behandelen van bezwaarschriften of procedures in (hoger) beroep binnen diverse rechtsgebieden, kun je advies uitbrengen aan één van de clusters of kun je verzekeringen afsluiten om de gemeente in te dekken tegen schadeclaims. Maar brede kennis is onmisbaar, zodat je binnen meerdere domeinen ondersteuning kunt bieden. Waar jouw voorkeur ook ligt: je bent áltijd betrokken bij maatschappelijke, politiek geladen en complexe vraagstukken binnen een unieke stedelijke omgeving.

  Onze mensen

  01 / 04

  “Hoe gaaf is het om te werken als advocaat voor Rotterdam?”

  Toen Sacha achttien jaar geleden bij gemeente Rotterdam kwam werken, wilde ze haar kennis graag inzetten voor een groter maatschappelijk belang. Klaar is Sacha hier dus nog lang niet: de advocatuur staat nooit stil, zeker niet bij gemeente Rotterdam.

  Lees meer

  “Het geeft me veel voldoening om me hard te maken voor de Rotterdammers.”

  Voor Anuradha is er niets leuker dan haar best doen voor de inwoners van haar stad. Als rasechte Rotterdamse werkt ze inmiddels ruim zes jaar als juridisch adviseur bij de gemeente Rotterdam.

  Lees meer

  “Heel eervol om namens de gemeente beslissingen te bepleiten.”

  Werken als juridisch adviseur voor de stad waar ze is geboren en getogen bleek voor Anita de perfecte carrièrestap. Eervol en uitdagend, want sommige dossiers liggen op het snijvlak van juridisch, bestuurlijk en politiek, waardoor ze verder moet kijken dan alleen het juridische aspect.

  Lees meer

  “Iedereen hier is heel toegankelijk en collega’s staan altijd voor je klaar.”

  Hoewel Moreno en Joyce beiden vanuit een andere achtergrond en op een ander punt in hun carrière bij gemeente Rotterdam zijn komen werken, zijn ze het over één ding helemaal eens: hier kun je als juridisch adviseur echt impact maken op grote schaal. En ze doen het samen!

  Lees meer

  Werken op z’n Rotterdams

  Bij Juridische Diensten staan we altijd klaar om elkaar te helpen. We dragen veel eigen verantwoordelijkheid, maar werken ook veel samen. Je krijgt de ruimte om je werk waar mogelijk zelf in te richten, zowel qua inhoud als qua tijd. Want een goede balans tussen werk en privé vinden we bij de gemeente Rotterdam erg belangrijk. Kwaliteit en het beste resultaat op de lange termijn behaal je immers alleen wanneer je met plezier naar je werk gaat. En dat werkplezier is voelbaar over de gehele afdeling. Er heerst een open cultuur waarin we allemaal gelijkwaardig zijn, wat maakt dat er een toegankelijke, vertrouwde en bovenal typisch Rotterdamse sfeer van aanpakken hangt.  

  Bekijk de vacatures

  • WO
  • 36 uur
  • Juridisch
  • € 3396 - € 5725 p.m.
  • WO
  • 36 uur
  • Juridisch
  • € 3396 - € 5725 p.m.