Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Van woorden naar daden

  Rotterdam staat niet stil. Dagelijks werken we aan allerlei mooie projecten waarmee we de stad nóg leefbaarder, duurzamer en aantrekkelijker willen maken. Maar zo’n project loopt niet vanzelf. Om alles te plannen, partijen met elkaar te verbinden en tegelijkertijd de kwaliteit te verzekeren, zijn echte doeners nodig met een passie voor de stad. En die vind je bij het Projectmanagementbureau (PMB)!

  Rotterdam laten groeien

  Of de projecten zich nu richten op gebiedsontwikkeling, duurzaamheid of mobiliteit; bij het PMB kijken we veel verder dan alleen het bouwen van woningen. We kijken ook naar alle voorzieningen eromheen: van het creëren van sociale ontmoetingsplekken of groen tot bewonersparticipatie en hittestress. Want om Rotterdam op een goede manier te laten groeien, moeten we samen in een vroeg stadium bekijken wat een omgeving nodig heeft. Onze ambitie bij het PMB is daarom eigenlijk heel simpel: we maken geen huis, maar een thuis.

  Projecten van onze mensen

  01 / 06

  Zorgen voor beter wonen, vervoer en onderwijs op Zuid.

  Abdelhay groeide op in Rotterdam-Zuid. Zijn eerste project als projectsecretaris was meteen een schot in de roos: Visie Zuid 2040 (nu Koers op Zuid 2040). Hij vindt het een hele mooie uitdaging om te werken voor de plek waar hij vandaan komt, want krijgt zo de kans om heel concreet mee te denken over de stad van morgen.

  Abdelhay over zijn projecten >

  De stad een thuis laten zijn voor alle Rotterdammers.

  Ooit opgeleid tot bedrijfseconoom, kwam Mustapha er al snel achter dat hij zichzelf niet bij een commercieel bedrijf zag werken. Des te meer interesse had hij in werken met maatschappelijke vraagstukken, waardoor de rol van projectmanager de perfecte uitdaging bleek voor Mustapha. Hij ziet de stad eigenlijk als een soort huis: in het huis wonen mensen en als gemeente hebben wij allerlei ideeën om het huis anders in te richten en te vernieuwen.

  Mustapha over zijn projecten >

  De potentie van Hoek van Holland verder vergroten.

  Peter wilde 2,5 jaar geleden graag aan de slag als projectmanager bij een grote gemeente – het liefst in zijn eigen stad Rotterdam. Dat lukte, maar hij kwam niet helemaal terecht op de plek die hij in eerste instantie voor ogen had. Na zijn plaatsing in Hoek van Holland bleek echter al snel dat het dorp met haar potentie en betrokken inwoners júist goed bij hem past. Hij werd met open armen ontvangen, want ze zochten iemand die écht werk ging maken van de ideeën.

  Peter over zijn projecten >

  Merwe-Vierhavens omvormen tot een vernieuwend woon-werkmilieu.

  Elske is senior projectmanager en vind het heel belangrijk om te onderzoeken hoe een project op de meest optimale manier gerealiseerd kan worden. Momenteel is ze onder andere bezig met een masterplan voor het gebied Merwe-Vierhavens, ook wel M4H, waarbij de omgevingsfactoren erg complex zijn. Heel interessant, maar dit hoeft ze niet bij iéder project te doen. Vooral de afwisseling maakt haar werk juist leuk. Zo voelt ieder project een beetje als een nieuwe baan.

  Elske over haar projecten >

  Van Parkstad de groene entree naar Rotterdam-Zuid maken.

  Als projectmedewerker is Aïcha het manusje van alles en verveelt ze zich geen moment. Want er gebeurt zoveel in Rotterdam; ieder project voelt voor Aïcha weer als een hele nieuwe uitdaging. Meer dan 15 jaar geleden werkte ze al aan Parkstad, een nieuwe woonbuurt op Zuid. Als ze nu in Parkstad komt, denkt ze elke keer weer: ‘Zo, wat mooi!’. En daar doe je het voor.

  Aïcha over haar projecten >

  Hofplein groen en autoluwer maken.

  Toen Romy klaar was met haar master bestuurskunde, kon ze vanwege de economische recessie moeilijk werk vinden in de publieke sector. Om toch werkervaring op te doen, begon ze met een baan waarvoor ze eigenlijk overgekwalificeerd was. Het werkveld ruimtelijke ontwikkeling beviel haar goed; dus toen er later een vacature als projectsecretaris in haar eigen stad vrijkwam, was de keuze snel gemaakt. Bij de gemeente Rotterdam blijft Romy ook na zes jaar nog elke dag leren en krijgt ze de kans om aan de slag te gaan met steeds grotere en complexere projecten.

  Romy over haar projecten >

  Samenwerking en verbinding

  Bij het PMB zetten in totaal zo’n 320 projectmanagers, -secretarissen en -medewerkers, programma- en procesmanagers én hun ondersteuning zich met veel toewijding in om Rotterdam verder te ontwikkelen. Allemaal hele verschillende en onmisbare functies – want alleen samen vormen we een projectteam dat van woorden daden kan maken. Verbinding vinden we dan ook ontzettend belangrijk. Niet alleen met je eigen team, maar ook met de rest van het PMB. Daarom organiseren we regelmatig activiteiten, borrels en sparringsessies waarin we onze verhalen, successen of vragen met elkaar kunnen delen.

  Vind jouw rol

  Welke (studie)achtergrond je ook hebt, wij kunnen jouw kennis en skills goed gebruiken. Want zo divers als onze projecten zijn, zo zijn onze mensen dat ook. Bij het PMB krijg je alle ruimte om te ontdekken wat goed bij jou past. Als je eraan toe bent kun je doorgroeien naar een andere functie, maar ook binnen je eigen functie zijn er tal van ontwikkelmogelijkheden. Zoveel verschillende mensen en rollen, maar uiteindelijk delen we onze aanpakkersmentaliteit, ons politiek-bestuurlijke bewustzijn en de durf om soms buiten de lijntjes te kleuren. Maar bovenal: we delen de wil om met veel trots prachtige projecten voor Rotterdam te realiseren die ertoe doen. Jij ook?

  Kennismaken?

  Wil je kennismaken met het Project Management Bureau of in contact komen met medewerkers om te ondekken of we iets voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact met ons op via onderstaande knop en we maken snel een afspraak. 

  Ontdek onze vacatures

  • HBO
  • 36 uur
  • Projectmanagement
  • € 3701 - € 6103 p.m.
  • WO
  • 36 uur
  • Projectmanagement, Zorg/medisch
  • € 3090 - € 5372 p.m.
  • WO
  • 36 uur
  • Projectmanagement
  • € 4447 - € 6103 p.m.