Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Meewerken aan de transformatie van Rotterdam

  Rotterdam is al een prachtige stad, maar wil de komende jaren de ruimte geven aan nóg meer beeldbepalende woningbouwprojecten en andere indrukwekkende architectuur. Als Adviseur Contractbeheer & Erfpacht (CBE) lever je een belangrijke bijdrage aan deze transformatie. Vanuit de rol van procesmanager zorg je ervoor dat gebouwtransformaties en sloop-/nieuwbouwprojecten juridisch correct én financieel goed worden afgehandeld.

  Bekijk de vacature

  Ik ben van ontwikkeling binnen contractbeheer en erfpacht

  Het verhaal van Nico

  Lees meer

  Ik ben van bouwen aan de stad én mijn team

  Het verhaal van Tjalling

  Lees meer

  Ik ben van het bouwen aan team Contractbeheer en Erfpacht

  Het verhaal van Winnie

  Lees meer

  Ik ben van verdieping in de Rotterdamse erfpacht

  Het verhaal van Cor

  Lees meer

  Ik ben van het blijven leren als adviseur

  Het verhaal van Ferreline

  Lees meer

  Complex en uitdagend werk

  De stad transformeren begint bij het begin: de grond. De gemeente Rotterdam hanteert een zogeheten functioneel grondprijsbeleid. Dit houdt in dat de grondprijs afhankelijk is van wat er op de grond wordt gebouwd en waarvoor het wordt gebruikt. Als Adviseur CBE beheer je veel verschillende contracten en krijg je te maken met aanpassingen van bestaande eigendoms- en erfpachtsituaties. Denk aan een oude garage waar de eigenaar of erfpachter een woontoren van wil laten maken. Of aan de transformatie van retailpand naar kantoorgebouw. Jij onderhandelt onder meer over de bijbetaling, duikt in de juridische aktes, let op factoren die zouden kunnen duiden op ondermijning, schakelt waar nodig juristen en taxateurs in en bent een zelfverzekerd aanspreekpunt voor verschillende interne én externe partijen.

  Voorbeelden van projecten

  01 / 04

  Centraal station

  Het nieuwe Rotterdam Centraal Station is 2014 in gebruik genomen. Hiervoor werd het oude station uit 1957 gesloopt. De verbouwing nam zo’n 9 jaar in beslag.

  Theater Zuidplein

  De omgeving van Ahoy wordt flink op de schop genomen. Theater Zuidplein is al af. Het nieuwe pand is in 2020 geopend en vervangt het oude, versleten theater uit 1954.

  Depot Boijmans

  Het Depot is gebouwd om de kunstcollectie van museum Boijmans Van Beuningen in te bewaren. Het Depot is bijna af en zal in 2021 volledig in gebruik genomen worden.

  Fenixloodsen

  Op Katendrecht worden/zijn twee oude loodsen herontwikkeld. Fenixloods I is in 2019 opgeleverd. Dit project bestaat uit restauratie en sloop/nieuwbouw van de bestaande loods en nieuwbouw boven op de loods.

  Met één been in de toekomst

  Het leuke aan je werk als Adviseur CBE is dat je altijd met één been in de toekomst van Rotterdam staat. Door alle verschillende contracten die je beheert, weet je precies wat er de komende tijd allemaal gebouwd gaat worden. Je werkt snel en secuur, bent een kei in onderhandelen en kunt snel schakelen tussen al die verschillende dossiers. Als Adviseur CBE ben je ook een echte allrounder. Je hebt kennis van financiën en erfpacht, maar bijvoorbeeld ook van vastgoed, project-/gebiedsontwikkeling of bijzonder beheer. Heb je (weinig) kennis van erfpacht of vastgoed, maar wel de financiële skills of andersom? Bij gemeente Rotterdam geven we je de ruimte om in korte tijd veel bij te leren.

   

  Bekijk de vacature