Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Handhaven | Veiligheid

  Rotterdam wil een veilige stad zijn waarin iedereen zich welkom en thuis voelt. En daar werken wij hard aan. Elke dag zetten verschillende specialisten zich in om het gevoel van veiligheid in de stad nóg meer te vergroten en onveilige situaties te voorkomen. Denk aan medewerkers op kantoor die het veiligheidsbeleid in de horeca vormgeven, maar ook aan onze stadsmariniers en handhavers in de wijken. Samen zorgen we ervoor dat de plannen die aan tafel worden gemaakt, zo goed mogelijk worden uitgevoerd op straat.

  Bekijk de vacatures

  Weerbare stad

  Je hebt ze vast weleens zien lopen of fietsen in hun herkenbare uniform: de handhavers. Deze gastheren en -vrouwen zetten zich in voor een schoon, heel, veilig en bereikbaar Rotterdam. Als het nodig is, handhaven ze. Handhavers zijn de gastheren en -vrouwen van de stad, spreken mensen aan op hun gedrag en werken hecht samen met de politie. Als handhaver kun je aan de slag in een specifieke wijk, maar kom je ook in actie tijdens grote evenementen als de Marathon en de Wereldhavendagen. Werken aan veiligheid in Rotterdam kun je ook als camera-operator. In deze rol scan je beelden van de stad op verdachte of onveilige situaties en heb je korte lijntjes met de politie en andere hulpverleners.

  Word handhaver in Rotterdam

  Start

  Onderzoek en beleid

  Als de op een na grootste stad van Nederland heeft Rotterdam te maken met heel wat veiligheidsuitdagingen. Denk aan jeugdcriminaliteit en ondermijning, maar ook aan cybercrime. Ook de veiligheid rondom de haven, horeca en op evenementen moet worden gewaarborgd. Deze uitdagingen vragen om nauwkeurig onderzoek en een goed doordacht beleid. Als veiligheidsexpert bij de gemeente Rotterdam is het belangrijk dat je kunt netwerken en verbinden. Je krijgt te maken met actuele cases en zit altijd boven op alles wat speelt in de stad.

  Ik ben van het handhaven van de veiligheid en leefbaarheid in Nesselande en Oosterflank

  Het verhaal van Lisa

  Lees meer

  Wist je dat …

  … er binnen de gemeente Rotterdam ruim 630 camera’s op straat voor extra veiligheid zorgen?

  … en zo’n 100 operators die camerabeelden in ploegendiensten 24/7 bestuderen op onveilige situaties?

  … we ook 8 stadsmariniers hebben die zijn aangesteld om hardnekkige veiligheidsproblemen in bepaalde gebieden op te lossen?

  … onze handhavers verschillende specialisaties of ‘taakaccenten’ hebben? Zo zijn er bikers, wijk-, jeugd- en milieuhandhavers.

  Vacatures

  • MBO
  • 36 uur
  • Veiligheid, Buitenruimte
  • € 2545 - € 4052 p.m.
  • MBO
  • 36 uur
  • Veiligheid
  • € 2581 - € 3732 p.m.