Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Dienstverlening | Publiekszaken

  Of je nu paspoorten of rijbewijzen verstrekt, bezoekers begeleidt in het stadsarchief of huisbezoeken doet op basis van meldingen van het stadsbeheer. Bij het werkgebied Dienstverlening & Publiekszaken doen we alles altijd in nauwe verbondenheid met de stad én de inwoners. Klanttevredenheid staat voorop bij de gemeente Rotterdam. Vragen van Rotterdammers worden telefonisch of fysiek in de stadswinkels opgepakt door dienstverlening. Publiekszaken is voor alles waarvoor de Rotterdammers bij de gemeente moeten zijn, van bouwtekeningen tot huwelijksaktes. Bij zowel dienstverlening als publiekszaken staat één ding centraal: we willen het leven van de Rotterdammers zo makkelijk mogelijk maken.

  Bekijk de vacatures

  De Rotterdamse geschiedenis

  Het Stadsarchief Rotterdam is één van de oudste en grootste archieven van Nederland, waar we archiefstukken in goede en geordende staat bewaren. Ruim 700 jaar geschiedenis van stad en regio is gratis toegankelijk voor bezoekers via de studiezaal of online. Onze collectie heeft honderdduizenden prenten, foto's, films, kaarten, geluidsopnames en drie voetbalvelden aan papieren informatie. Daar hoort dus ook een dienstverlenend team bij dat bezoekers begeleidt die archiefstukken willen zien. Ook werken we in het stadsarchief veel met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Samen vertellen we de geschiedenis van Rotterdam.  

  Dienstverlening op z’n Rotterdams

  Als Rotterdammer kun je in één van de zeven stadswinkels terecht voor allerlei producten van de gemeente, zoals een paspoort, rijbewijs of verhuisaangifte. En als je niet in staat bent om naar een stadswinkel te komen, dan komt onze Vliegende Brigade gewoon naar jou toe. Klantgericht werken staat bij ons op nummer één. We zijn continu bezig om Rotterdammers nog beter, sneller en makkelijker van dienst te kunnen zijn. Op innovatiegebied lopen we dan ook vaak voorop. Zo digitaliseren we niet alleen meer en meer voor inwoners, maar gaan we ook steeds vaker zélf naar de Rotterdammer toe. Bij de gemeente Rotterdam zijn we echte doeners. 

  Verkiezingen

  Rotterdammers kunnen niet alleen stemmen voor de gemeenteraad, maar ook voor één van de 39 wijkraden. Bij deze verkiezingen zijn altijd veel verschillende collega’s betrokken, dus het Team Verkiezingen begint al vroeg met de voorbereidingen. Zo worden er collega’s geworven voor onder andere de deelprojecten Bemensing, Trainingen en ICT. We zijn er als gemeente Rotterdam, en in het bijzonder binnen het werkgebied Dienstverlening & Publiekszaken, trots op dat we dit met elkaar tot stand brengen.

  Bekijk de vacatures

  Verhalen van onze mensen

  Wij zijn van de meest indrukwekkende objecten taxeren

  Het verhaal van Harun & Noorma

  Lees meer

  Ik ben van Rotterdammers helpen met hun belastingschulden

  Het verhaal van Richard

  Lees meer

  Wist je dat…

  … het stadsarchief meer dan 20 kilometer aan papieren archiefstukken in bezit heeft?

  we zo’n 15 jaar geleden het aantal loketten in de stadswinkels hebben teruggebracht van 110 naar 14?

  het stadsarchief niet alleen overheidscollecties heeft, maar ook heel veel particuliere collecties zoals familie-, sport- en bedrijfsarchieven?

  … we recent zijn gestart met het ‘Team van de toekomst’, wat maakt dat we steeds meer digitaal gaan werken?

  Vacatures

  • HBO
  • 36 uur
  • Dienstverlening
  • € 3396 - € 5009 p.m.
  • HBO, WO
  • 36 uur
  • Dienstverlening
  • € 3396 - € 5009 p.m.