Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Hoe dieper wij graven in data, hoe beter wij weten wat er speelt

  Het verhaal van Marty

  Marty werkt zo’n tien jaar bij de gemeente. Eerst als informatieadviseur, nu als business consultant. Haar studie Franse taal lijkt een vreemde eend in de bijt. Maar uiteindelijk gaat het om luisteren naar de klant, doorvragen en kunnen vertalen waar behoefte aan is.

  Business Consultant, dat klinkt interessant! Wat doe je precies?

  Ik ben de schakel tussen de collega binnen de gemeente die informatie wil over een bepaald onderwerp en onze developers die data verzamelen en inzichtelijk maken. Ik zie het als mijn taak om door te vragen en een kwestie uit te diepen. Want hoe meer wij peuteren en hoe dieper wij graven, hoe beter we collega’s informatie kunnen verstrekken waar ze echt iets aan hebben. Heel praktisch en concreet betekent het dat de medewerker reiniging weet: waar ga ik vanochtend als eerste vegen? Meer strategisch: hoe geven we managers inzicht in data zodat ze het proces kunnen verbeteren. Of onderhoudskosten kunnen verminderen. Of efficiënter kunnen plannen.

  Als ik mijn collega’s samen zie puzzelen met alle data, dan krijg ik daar echt energie van!

  Wat is jouw drijfveer in je werk?

  We helpen de mensen in een cluster, voor ons is dat Stadsbeheer, hun werk goed te doen en zo het leven in de stad uiteindelijk beter te maken. Alle informatie over vuil ophalen, reinigen, parkeren of cameratoezicht verzamelen wij en maken we inzichtelijk. Als ik ’s ochtends onze afdeling binnenstap en mijn collega’s samen zie puzzelen met alle data om dat iedere keer weer voor elkaar te krijgen, dan krijg ik daar echt energie van.

  Waar zou je trots op zijn over vijf jaar?

  Dat Stadsbeheer echt datagestuurd gaat werken met behulp van wat wij maken.  Dat ze ons dus ook allemaal weten te vinden om hun werk beter te doen. En dat ze dat in samenhang doen. Allemaal met dezelfde data, uit hetzelfde systeem en dezelfde rapportage.

  Waaraan voel jij dat je voor en met de stad Rotterdam en de Rotterdammer werkt?

  Wat werken bij Stadsbeheer zo leuk maakt is dat wat je doet, meteen zichtbaar is. Niet alleen omdat we minder meldingen zien binnenkomen op een dashboard, maar ook omdat straten schoner zijn als je door de stad loopt. Door te werken op het kantoor van Stadsbeheer is er sowieso geen ontkomen aan. Ik hoef maar uit het raam te kijken en ik zie de vuilniswagens vertrekken of de mannen van de reiniging eropuit gaan.

  In werken voor de stad Rotterdam zit voor mij een zeker idealisme, door bij te dragen aan een leefbare stad.

  Waar ben jij van?

  In werken voor de stad Rotterdam zit voor mij een zeker idealisme. Ik zou niet bij een koekjesfabriek willen werken. Met mijn werk draag ik bij aan een leefbare stad. En dat is in een grote stad als Rotterdam best een uitdaging, met een hoge dichtheid en zo veel verschillende mensen. Als het dan toch lukt om de stad schoner en veiliger te maken, dan is mijn werk geslaagd.

  Wat zou je iedere nieuwe collega willen meegeven?

  'Dat het de leukste plek is om te werken. Vanwege het maatschappelijk belang. En er is altijd veel te doen, saai wordt het nooit. Zeker in de wereld van de data is zoveel in beweging, zoveel vernieuwing. Ook krijg je bij de gemeente veel kansen om jezelf te ontplooien. Omdat het werk breed en divers is, kun je je capaciteiten allemaal inzetten en nieuwe ontwikkelen. Met zijn allen hebben we namelijk zo veel kennis. Samenwerken met en leren van je collega’s is dus ook een absolute meerwaarde.'

   

  Meer verhalen lezen?

  De stad ‘leesbaar’ maken in één oogopslag

  Het verhaal van Aid

  Lees meer

  Voorspellen wat Rotterdam nodig heeft

  Het verhaal van Rukshar

  Lees meer

  Zichtbaar maken wat leeft in de stad

  Het verhaal van Joris

  Lees meer

  Lean en mean voor Rotterdam

  Het verhaal van OBI

  Lees meer

  Vergelijkbare vacatures

  • WO
  • 36 uur
  • Advies (IT)
  • € 5309 - € 6993 p.m.
  • HBO
  • 36 uur
  • Advies (IT)
  • € 4020 - € 5725 p.m.