Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Jean is van bouwen aan de allerbeste dienstverlening

Het verhaal van Jean

Je geeft brede ondersteuning aan mensen met heel diverse functies.

Jean Abdullakhan is Senior in team Doorstroom. Dit team ondersteunt medewerkers tijdens hun loopbaan bij de gemeente. Alle veranderingen in hun werk, zoals bevordering, overplaatsing, opleiding en detachering, komen terecht bij haar team voor gegevensverwerking. Met de daarbij behorende vragen van bijvoorbeeld leidinggevenden.

Wat vind je een leuk aspect van je werk?

Dat ik mijn brede kennis kan gebruiken. Ik begon 20 jaar geleden bij Gemeentebelastingen en daar heb ik veel geleerd op het HR-vlak. Elk onderdeel kwam onder mijn aandacht. De vragen die ik nu krijg zijn zeer uiteenlopend omdat we te maken hebben met zulke diverse functies. Daarom blijft het interessant. Ik vind het ook leuk om mee te bouwen aan de digitalisatie. Ons systeem MijnHR, waarin medewerkers en leidinggevenden zelf veranderingen kunnen invoeren, zijn we samen met alle teams binnen HR-Beheer aan het verbeteren.

Als het spannend wordt, dan trommelen andere Beheer-teams gelijk de hulptroepen op!

Wat was een moment dat je niet zult vergeten?

Dat was die keer dat ik op het podium moest gaan staan voor alle Beheer-teams. Elke Senior was gevraagd om een terugkoppeling te geven over de grote organisatorische verandering waar we mee bezig waren. Namelijk de overgang naar procesmatig werken – HR-Instroom, HR-Doorstroom en HR-Uitstroom – in plaats van voor een specifiek organisatieonderdeel (cluster) te werken. Ik vond ‘t behoorlijk spannend om daar te gaan staan. Gelukkig wist ik het ijs te breken door te zeggen dat de eerste reactie uit het team was: zo’n grote taak, met zo weinig collega’s! Wat dan heel erg mooi is om mee te maken, is de hulp die andere teams bieden. Ze trommelen gelijk de hulptroepen op!

Waaraan voel jij dat je voor en met de stad Rotterdam en de Rotterdammer werkt?

Ik kom via de telefoon of e-mail in contact met collega’s uit verschillende beroepsgroepen die iets doen voor de stad of de Rotterdammer. Daardoor voel ik die verbinding met de stad elke dag en ik vind het heerlijk om medewerkers te kunnen helpen. Dat past bij me.

Wat maakt gemeente Rotterdam bijzonder?

Gemeente Rotterdam doet heel veel dingen zelf, andere gemeenten besteden meer uit. Overal waar ik kijk in gemeente Rotterdam, zie ik mensen die bij mijn organisatie werken, zoals vuilnismannen en BOA’s. Dat geeft me een gevoel van ‘wij hebben alles onder eigen vleugels’. Dat is toch bijzonder!

Ga het gewoon proberen, zeiden ze. Ik kreeg alle ondersteuning om mezelf verder te ontwikkelen.

Waar ben jij van?

Ik ben van het helpen. Ik bouw graag mee aan nóg betere dienstverlening. De gemeente Rotterdam heeft zoveel diensten onder één dak, dat het altijd uitdagend blijft om de processen die het functioneren van medewerkers ondersteunen te verbeteren.

Wat zou je iedere nieuwe collega willen meegeven?

Je kunt hier heel veel kanten op, ga dat onderzoeken. Ik doe bijvoorbeeld een duobaan: drie dagen per week werk ik bij het team Doorstroom en twee dagen loop ik mee met HR-advies. Dat zijn adviseurs die leidinggevenden ondersteunen en adviseren. ‘Ga het gewoon proberen!’, zeiden ze. Ik kreeg alle ondersteuning om mezelf verder te ontwikkelen. Wat ik nieuwe collega’s daarom wil meegeven is: bouw een netwerk op, benader collega’s!

 

* Jean maakt de switch en gaat volledig aan de slag als HR-adviseur binnen de gemeente!

Meer HR-verhalen lezen?

Ik ben van samen optimale werkomstandigheden creëren

Het verhaal van Vivien

Lees meer

Ik ben van vooruitkijken voor de beste dienstverlening

Het verhaal van Nadia

Lees meer

Ik ben van het inleven en verbinden

Het verhaal van Nathalie

Lees meer