Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Jahmale is van belangrijke data overzetten naar de cloud

  Het verhaal van Jahmale

  “Het is tof om mee te werken aan het verplaatsen van al deze data naar de cloud.”

  Jahmale Campbell (28) maakte mobile apps voor Android voordat hij solliciteerde bij de gemeente Rotterdam. In juni startte hij als data engineer om de shift van data naar de cloud in goede banen te leiden. Een grote verandering, maar de enorme hoeveelheid verschillende data en interessante use cases stellen allesbehalve teleur.

  Vertel. Waar startte jouw carrière?

  "Na mijn studie Informatica aan de Hogeschool Rotterdam werkte ik bij een klein bedrijfje in Android development. Omdat er veel gedaan moest worden, pakte ik naast Android steeds meer dingen op. Ik ging ook apps ontwikkelen voor andere systemen, werkte aan websites en hield me bezig met backend development. Waar ik me voorheen alleen richtte op het gedeelte van apps dat op de eindgebruiker gericht is, deed ik steeds meer met de gehele pijplijn eromheen. Toen er een groot data engineering-project op mijn pad kwam, wist ik dat ik daar meer mee wilde doen. Ik maakte de switch en ging op zoek naar een nieuwe baan als data engineer."

  Hoe kwam je bij de gemeente Rotterdam terecht?

  ‘Ik werkte eerst een tijd voor een uitzendbureau, maar zocht uiteindelijk iets met meer stabiliteit qua management én een werkplek dichter bij huis. Ik solliciteerde op een aantal functies, ging hier en daar op gesprek, maar Rotterdam sprong er voor mij het meest uit. De gemeente wil de overstap maken naar datagedreven werken en het enthousiasme rondom die overstap springt er nog altijd vanaf. De twee vrouwen die ik sprak tijdens mijn sollicitatiegesprek gingen maar door over de coole cases waarmee ze bezig waren en wat er allemaal nog aan zat te komen. Ik kon alleen maar denken: dáár wil ik mee aan de slag.’

  De enorme hoeveelheid data die hier beschikbaar is, trekt me heel erg aan.

  Waarom wil je je skills juist hier inzetten?

  "Het is natuurlijk best een overstap: van het ontwikkelen van apps naar werken met data van een gemeente. Maar juist de enorme hoeveelheid data die hier beschikbaar is en waar iets mee moet of kan gebeuren trekt me heel erg aan. Er is binnen de gemeente namelijk óveral data van. Van de parkeerauto’s die door de stad rijden tot aan de stoplichten, en van het vuilnis op het straat tot aan de bomen. Verschillende soorten data die we allemaal van lokaal willen verplaatsen naar de cloud. Dat werkt uiteindelijk makkelijker, maar is voor nu een grote klus. Ik vind die overstap gaaf om mee te maken. Het lijkt me tof om over een tijd terug te kijken en te zien dat ik heb meegewerkt aan zo’n grootschalige verandering.”

  Wat vind je van de gemeente Rotterdam als werkgever?

  “Het is even wennen om ergens binnen te komen in de coronatijd, maar ik voelde me snel thuis en heel welkom. Omdat het zo’n groot bedrijf is zijn er enorm veel mensen om te leren kennen, maar dat gaat tot nu toe allemaal goed. De sfeer is prettig, open en informeel. Daarnaast vind ik het heel goed dat er trainingen worden gefaciliteerd. Ik mag ze zelf uitzoeken. Superfijn, want ik weet wat ik nodig heb om me verder te ontwikkelen. Je merkt dat de gemeente in zichzelf investeert, en daarom in hun mensen. Intern zorgen ze er zo voor dat hun product verbetert. Dat vind ik als data engineer heel waardevol.”

   

  Meer verhalen lezen?

  Ik ben van data inzetten voor een steeds slimmere stad

  Het verhaal van Myriem

  Lees meer