Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Wat wij belangrijk vinden

Wil je solliciteren bij de gemeente Rotterdam? Neem dan eerst even onderstaande punten door:

  • Om bij de gemeente Rotterdam te kunnen werken, heb je een verklaring omtrent gedrag (VOG) nodig.
  • Screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Voor alle functies vragen we je een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een identiteitsbewijs. Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert, kan er (extra) screening plaatsvinden op CV, diploma, cijferlijsten en/of referenties. 
  • De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.
  • Rotterdam staat voor een inclusieve stad en een inclusieve organisatie. Bij ons ben je welkom, waar je ook geboren bent, waar je ook in gelooft of van wie je ook houdt. Gemeente Rotterdam biedt je een interessante baan waarin je jouw talenten kunt benutten en waarin je een bijdrage levert aan een inclusief werkklimaat. In Rotterdam doet iedereen ertoe, werken we prettig samen en zetten we al onze talenten in voor de stad en de Rotterdammers. 
  • Als medewerker van Rotterdam werk je samen met je collega’s vanuit gedeelde waarden - maar mét ruimte voor je eigen ideeën. De menselijke maat vormt hierbij de norm. Je geeft mede invulling aan overheidshandelen op basis van menselijkheid, respect, compassie en wederkerigheid.