Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Buitenruimte | Groenvoorziening

Je staat er misschien niet bij stil, maar de zorg voor de Rotterdamse buitenruimte gaat 24 uur per dag door. Er zijn namelijk talloze wegen die begaanbaar moeten blijven, bruggen die open en dicht moeten gaan en lantaarnpalen die moeten werken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over onderwerpen zoals boomverzorging, het reinigen van de stad of het beheer van gemeentelijke begraafplaatsen. Dit doen we allemaal op een zo slim, efficiënt en duurzaam mogelijke manier. Met bijna 3.000 collega’s die allemaal één doel voor ogen hebben: een nette, schone en veilige stad voor iedereen.

Werkgebied groenbeheer, foto van Joep Boute

De stad in vorm houden

Rotterdam is een stad die bereikbaar moet zijn en tegelijkertijd constant aan het vernieuwen is. Om haar in vorm te houden, hebben we slimme en veel verschillende vakmensen nodig: van elektrotechnici, hoveniers en tunnelinspecteurs tot specialisten die alles weten over verkeerslichten, gemalen en markeringen op de weg. Vakmensen die de stad begrijpen en altijd met de beste oplossingen komen.

Helmer vertelt over het onderhoud aan de Erasmusbrug.

Start

De stad schoon en netjes houden

Rotterdam is een schone stad. Hier werken we met z’n allen hard voor. Onze collega’s van inzameling legen regelmatig alle (huis)containers. Daarnaast zie je vaak onze reinigers in hun oranje pakken in de stad aan het werk. Zij houden de straten vrij van afval, bladeren en onkruid, maar zorgen er ook voor dat jij naar je werk kunt als het een nachtje stevig heeft gevroren. Als reiniger werk je buiten, ben je in beweging en kom je op de mooiste plekken binnen gemeente Rotterdam.

Meer over reiniging 

Robert Riteco in parkeergarage, foto van Willem de Kam

Ik ben van data-mining voor betere dienstverlening

Het verhaal van Robert

Lees meer

Wist je dat…

… er binnen gemeente Rotterdam wel 612 duizend bomen staan die allemaal verzorgd moeten worden?

… ook 387 kunstwerken zoals standbeelden aandacht nodig hebben?

… we altijd 4 miljoen kilo strooizout op voorraad hebben?

… en onze collega’s van inzameling jaarlijks zo’n 270 miljoen kilo afval ophalen?