Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Werken bij de gemeente Rotterdam

Ga jij aan de slag voor Rotterdam, dan is de stad je inspiratiebron én je werkterrein. In tijden van corona werkt het grootste deel van de medewerkers van de gemeente Rotterdam vanuit huis, met uitzondering van de cruciale beroepen. Jouw thuiswerkplek is dan ook voorlopig je werkterrein. Collega’s ontmoeten gaat nu vooral digitaal. De gemeente Rotterdam faciliteert je zo goed mogelijk bij het inrichten van een goede en vitale werkplek. Zo kun je gezond en efficiënt vanuit huis je werk doen voor de stad.

Werken in de huiskamer van Rotterdam Centraal, foto Peter Schmidt

Vitale functies

Door het coronavirus leek de wereld even stil te staan. Maar om de Rotterdammers de juiste dienstverlening te blijven bieden, hebben veel collega’s in vitale functies doorgewerkt op locatie. Denk hierbij aan collega’s van de GGD. Zij werken in panden die volledig zijn ingericht op de anderhalvemeter-maatregel, zodat iedereen zijn werk zo veilig mogelijk kan doen.

De gemeente Rotterdam werkt er ondertussen hard aan om alle kantoren in te richten volgens de wettelijk gestelde richtlijnen. Zo heb jij straks weer een keuze om op de plek te werken, waar jij wilt. Natuurlijk gaat dat binnen de kaders die jij met je leidinggevende afspreekt. Dat kan in een van onze kantoren zijn. Van het monumentale Stadhuis tot het hypermoderne Timmerhuis en De Rotterdam. Maar het kan ook iedere andere plek zijn die jou inspireert en waar je je werk samen met anderen goed kunt doen. Daar waar de stad je nodig heeft.

 

Flexibel werken

Flexibel werken bij de gemeente Rotterdam is juist door die verscheidenheid aan kantoren en werkplaatsen altijd al mogelijk geweest. En flexibel werken betekent niet alleen overal aan de slag kunnen door te werken op een laptop, iPad of smartphone. Bij flexibel werken hoort ook dat je zelf de regie hebt over je eigen ontwikkeling en resultaten. Je bent bereikbaar en beschikbaar. Je agenda staat open voor je collega’s. Zo kan iedereen elkaar vinden, beter kennis delen en ben je transparant over je werkzaamheden.

Je neemt je verantwoordelijkheid en je krijgt én geeft vertrouwen. Want uiteindelijk werk je vanuit een persoonlijke en professionele motivatie om de stad én jezelf beter te maken. Je hebt 24/7 het belang van burgers, ondernemers en bezoekers van Rotterdam voor ogen.

 

Externe Inhuur

We werken voor een stad met uitersten: Rotterdam kent complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaves. Hiervoor hebben we diversiteit en daadkracht nodig en daarom zoeken we regelmatig zzp-ers of tijdelijk externe inhuur-medewerkers. Voor gedreven vakmensen en ambitieuze professionals is er veel te halen én te brengen in Rotterdam. Wil je meer weten over onze werkwijze externe inhuur

 

terug