Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

    Stagiair(e) WO | Meewerkstage | Juridische diensten | Team Proces en Advies

    Ben jij op zoek naar een uitdagende stage bij de juridische afdeling van de gemeentelijke organisatie? Onze team is dan op zoek naar jou!
    € 0 - € 500 bruto p.m.
    Salarisschaal 1
    36 uur per week
    Meewerk/afstudeerstage
    Solliciteer t/m 09 mei 2024
    Recruiter : Team Stagebureau
    Solliciteer direct

    Jouw rol

    Team Proces en Advies heeft ruimte voor een stagiair(e). De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het samenstellen van dossiers die door de juridisch adviseurs gebruikt worden in de procedures bij de rechtbank. Dit zijn vooral procedures op het gebied van de Participatiewet, de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Wet open overheid, de Algemene Plaatselijke Verordening, urgenties en ruimtelijke ordening. Ook kan je gevraagd worden in dossiers een notitie te schrijven. Daarnaast is het mogelijk om zittingen bij te wonen.

    Het team waarin je terecht komt - Proces en Advies - behandelt overwegend bestuursrechtelijke procedures bij de verschillende gerechtelijke instanties (de rechtbank, de Centrale Raad van Beroep en de Raad van State). Ook wordt geadviseerd over juridische vragen
    Vanuit verschillende specialismen, zoals juridisch, werken we volgens de Plan-Do-Check-Act verbetermethode: we bedenken een oplossing, implementeren deze, meten of de oplossing werkt en besluiten daarna hoe we verdergaan.

    Jouw profiel

    • Je studeert WO-rechten en je bent in elk geval tweede- of derdejaars student óf masterstudent Staats- en Bestuursrecht
    • Je hebt interesse in het bestuursrecht
    • Je toont initiatief, hebt een kritische blik en kan goed zelfstandig en zorgvuldig werken
    • Je bent positief en leert snel
    • Je bent op zoek naar een stage van zes maanden voor minimaal twee dagen in de week

    Ons aanbod:
     
    • De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het samenstellen van dossiers die door de juridisch adviseurs gebruikt worden in de procedures bij de rechtbank. Ook kan je gevraagd worden om in dossiers een brief of reactie te schrijven gericht aan de rechtbank of betrokken procespartij. Daarnaast is het mogelijk om zittingen bij de verschillende gerechtelijke instanties bij te wonen.
    • Een dynamische leeromgeving
    • Aandacht voor kennisontwikkeling en kennisdeling
    • De mogelijkheid om te werken voor een grote organisatie
    • Een stagevergoeding van € 500,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Bij een lager aantal uren per week wordt de vergoeding naar rato vastgesteld
    • Startdatum in overleg

    Daarom stage lopen voor Rotterdam

    Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

    Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

    Start

    Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

    Start

    Heb je interesse?

    Ben jij enthousiast, leergierig en heb jij interesse in het bestuursrecht? Meld je dan aan! Je sollicitatiebrief kan je richten aan Lisette Bouter, Teamleider. Voor vragen over deze vacature kan je contact opnemen met Beatrix Darantinao (06-28954907).
     

    Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

    Vragen?
    Neem contact op met Team

    Team Stagebureau

    Stagiair(e) WO | Meewerkstage | Juridische diensten | Team Proces en Advies

    Ben jij op zoek naar een uitdagende stage bij de juridische afdeling van de gemeentelijke organisatie? Onze team is dan op zoek naar jou!
    € 0 - € 500 bruto p.m.
    Salarisschaal 1
    36 uur per week
    Meewerk/afstudeerstage
    Solliciteer t/m 09 mei 2024
    Recruiter : Team Stagebureau
    Solliciteer direct