Naar hoofdinhoud Naar topnavigatiemenu Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

    Stagiair(e)| HBO | Social Work | Afdeling PGW&Z Participatie & Stedelijke Zorg (Bijzondere Taken)

    Ben jij een hands-on persoon, heb je geduld en wil jij leren hoe je oordeelvrij en kritiekloos met cliënten in gesprek kunt gaan? Lees dan nu verder!
    € 0 - € 500 bruto p.m.
    Salarisschaal 1
    36 uur per week
    Meewerk/afstudeerstage
    Solliciteer t/m 05 mei 2024
    Recruiter : Team Stagebureau
    Solliciteer direct

    Jouw rol

    Bij de afdeling Participatie en Stedelijke Zorg vinden de uitvoeringstaken plaats, voortkomend uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Participatiewet, de Wet Publieke Gezondheid en de Wet op de Lijkbezorging. De afdeling Participatie en Stedelijke Zorg zorgt ervoor dat kwetsbare Rotterdammers de regie op hun eigen leven terug kunnen pakken, waardoor ze weer kunnen meedoen in de stad.
    Het team Bijzondere Taken kent meerdere subteams, zoals (z)Onderdak, de Meldcode en Juristen huiselijk geweld en de expertteams Vangnet en Woningvervuiling. Er is kennis van en ervaring met kwetsbare Rotterdammers zoals dak- en thuislozen, mensen met OGGZ problematiek en slachtoffers van huiselijk geweld.

    Het Team woningvervuiling en advies voert zijn werkzaamheden uit onder de vlag van de GGD wet publieke gezondheid. De doelgroep is heel divers maar hebben allen een complexe woonsituatie gemeen, waarbij sprake is van ernstige vervuiling of van een volle woning. Vaak mijden deze mensen zorg tegen beter weten in, hebben geen (ondersteunend) sociaal netwerk, zijn daardoor op zichzelf aangewezen en leven geïsoleerd of leiden een dubbelleven. Er is vaak sprake van schaamte en hebben soms het vertrouwen in de medemens verloren.
    Je leert bij ons hoe je in gesprek gaat met de cliënten met een oordeelvrije en kritiekloze houding. Je hebt geduld nodig en soms een lange adem. Het betreft maatwerk, elke cliënt en situatie is anders en creatief denken is nodig.

    Woningvervuiling is een symptoom van onderliggende problematiek. Doel is om deze onderliggende problematiek naar boven te krijgen. Je leert bij ons hoe je dit moet onderzoeken, analyseren en conclusies trekken. Daarnaast leer je hoe je de diverse clientgroepen moet benaderen, samenwerken met diverse instanties en je leert hoe je om moet gaan met tegengestelde belangen. Je maakt kennis met de methodiek ‘aanpak woningvervuiling’. Je maakt kennis met de aanpak woningvervuiling vanaf melding, huisbezoek tot en met een schoonmaak. De schoonmaak is onderdeel van een plan gericht op voorkomen van recidive en maatschappelijk herstel van de client.

    Je loopt stage in een klein team met 4 bevlogen en ruim ervaren medewerkers. Binnen dit team ligt de kans je te ontplooien in de vele facetten van hulpverlening. Van zeer praktisch (helpen bij een schoonmaak) tot het leveren van bemoeizorg, het overleggen binnen alle lagen van de gemeente en daarbij de visie en taken van dit team leren uitdragen. Je kunt jezelf ontwikkelen als het ware een coördinator met een onderzoekende en adviserende rol. Door het opgestelde convenant tussen GGD, Bouw- en Woningtoezicht en Afdeling Veilig Leven van de Brandweer werk je met ketenpartners die je niet vaak tegenkomt binnen het Sociaal Domein. Kortom, een unieke en dynamische stageplek!
     
    Je werkt samen met collega’s aan de kwaliteit van leven van de Rotterdammers en zorgt ervoor dat iedere Rotterdammer zorg of hulp krijgt, werkt en zijn of haar talenten ontwikkelt, maar ook toegang heeft tot sport, cultuur en goed onderwijs.

    Jouw profiel

    In de brief die jij ons gaat sturen lezen we graag terug hoe jij jezelf ziet in deze functie en wat jou motiveert om op deze stagevacature te solliciteren. 

    Belangrijk om te hebben: 
    • Je volgt een Hbo-opleiding in de richting van Social Work;
    • Je bent iemand met interesse in een brede doelgroep en met een creatieve en nieuwsgierige inslag;
    • Je bent niet bang voor vervuilde woningen, maar hebt vooral oog voor de mens achter de soms bizarre omstandigheden waarin zij wonen;
    • Je maakt makkelijk contact met zowel cliënten als andere professionals.

    Ons aanbod:
    • Een team met zeer betrokken collega’s, waar je terecht kunt voor vragen en advies;
    • Een stagevergoeding van € 500,00 (bruto) per maand op basis van een 36-urige werkweek. 

    Daarom stage lopen voor Rotterdam

    Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

    Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

    Start

    Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

    Start

    Heb je interesse?

    Lijkt dit je wat? Solliciteer dan direct via de ‘solliciteer’ button. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over deze stage? Neem dan contact op met Ragna Keller (06- 20713670 /rfl.keller@rotterdam.nl).
     

    Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

    Vragen?
    Neem contact op met Team

    Team Stagebureau

    Stagiair(e)| HBO | Social Work | Afdeling PGW&Z Participatie & Stedelijke Zorg (Bijzondere Taken)

    Ben jij een hands-on persoon, heb je geduld en wil jij leren hoe je oordeelvrij en kritiekloos met cliënten in gesprek kunt gaan? Lees dan nu verder!
    € 0 - € 500 bruto p.m.
    Salarisschaal 1
    36 uur per week
    Meewerk/afstudeerstage
    Solliciteer t/m 05 mei 2024
    Recruiter : Team Stagebureau
    Solliciteer direct