Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Nicolette is van ruimte creëren voor persoonlijke ontwikkeling

Het verhaal van Nicolette

“Mijn missie is bijdrage aan een eigentijds personeelsbeleid en veerkrachtige organisatie.

Hoe zorg je dat medewerkers met plezier aan het werk zijn en dat ze hun talent kunnen blijven ontwikkelen? Hoe zorg je dat collega’s op basis van hun kwaliteiten en passie voor de stad op die plek kunnen werken waar zij het meeste bijdragen? Nicolette Nieuwveld is strategisch adviseur Human Resources en Ontwikkeling (HRO) en heeft als persoonlijke missie bijdragen aan een eigentijds personeelsbeleid en een veerkrachtige organisatie. De gemeente wil een ondernemende en innovatieve werkgever zijn, passend bij de stad Rotterdam.

Waarvan word je enthousiast in je werk?

Ik hou van beweging. Dat er wat gebeurt en verandert. Ik ga bijvoorbeeld nooit twee keer naar dezelfde plek op vakantie. Ook in mijn werk vind ik afwisseling belangrijk. Ik werk al 13 jaar bij de gemeente, maar wel steeds op verschillende plekken. En omdat de maatschappij zelf natuurlijk voortdurend verandert, verandert ook de rol van de overheid. Kijk alleen eens naar de impact van digitalisering op je werk. Vanuit HRO denk ik mee over ontwikkeling van de organisatie en over de mensen die daarbij passen. Dat doe ik niet alleen! De afgelopen jaren heb ik mogen meebouwen aan een groot netwerk in en buiten de organisatie. Zoals bijvoorbeeld de samenwerking met de Erasmus Universiteit. Zij voeden ons vanuit de wetenschappelijke kant over de verschillende rollen van de overheid en wat ervoor nodig is om daarin te wisselen. Andersom helpen wij hen weer door het theoretische model van organisatieontwikkeling te spiegelen aan voorbeelden uit onze dagelijkse praktijk. Voor mij is dat netwerken en verbinden.

 

Omdat de maatschappij voortdurend verandert, verandert ook de rol van de overheid en daarmee is het werk zeer afwisselend.

Waarin voel jij dat je echt voor en met de stad Rotterdam werkt?

Vanuit de afdeling waar ik werk, werk je feitelijk indirect voor de stad, omdat je in eerste instantie de organisatie en medewerkers faciliteert bij de ontwikkeling. Mooie voorbeelden van resultaat op straat zie ik via mijn netwerk voorbijkomen: we delen dat met elkaar, want daar zijn we samen trots op. Dat maakt dat Rotterdam niet alleen mijn stad is omdat ik er woon, maar nog meer omdat ik ervoor werk. Indirect of niet, het is fijn dat ik met mijn werk een bijdrage aan de stad mag leveren. Dat vind ik mooi.

Waar ben jij van?

Ik werk samen met een heel diverse groep collega’s vanuit allerlei onderdelen van de organisatie. Dat brede samenwerken op inhoudelijke thema’s geeft mij energie en vind ik heel leuk om te doen. Je bouwt een groot netwerk op binnen de organisatie, je kunt verbindingen leggen en dat helpt uiteindelijk ook weer om meer integraal dingen in de organisatie en daarmee ook de stad voor elkaar te krijgen. Zo komen we samen verder. Door mensen met elkaar te verbinden, ontstaat er meer ruimte voor ontwikkeling en beweging. Dat vind ik mooi aan het werken in Rotterdam.

Wat wil je je nieuwe collega meegeven?

Neem de tijd om te landen. Plan gesprekken met mensen om meer gevoel te krijgen voor de organisatie en wees je er bewust van dat het om de mensen in de stad gaat. Maar vooral: pak de ruimte die er is in de organisatie voor persoonlijke ontwikkeling en invulling te geven aan hoe jij je werk wilt doen, om daarmee op jouw beurt weer bij te dragen aan de stad.