Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Werkplek en Het Nieuwe Werken

Ga jij aan de slag voor Rotterdam, dan is de stad je inspiratiebron én je werkterrein. In tijden van corona werkt het grootste deel van de medewerkers van de gemeente Rotterdam vanuit huis, met uitzondering van de cruciale beroepen. Jouw thuiswerkplek is dan ook voorlopig je werkterrein. Collega’s ontmoeten gaat nu vooral digitaal. De gemeente Rotterdam faciliteert je zo goed mogelijk bij het inrichten van een goede en vitale werkplek. Zo kun je gezond en efficiënt vanuit huis je werk doen voor de stad.

Werken in de huiskamer van Rotterdam Centraal, foto Peter Schmidt

Werkplek

Door het coronavirus leek de wereld even stil te staan. Maar om de Rotterdammers de juiste dienstverlening te blijven bieden, hebben veel collega’s in vitale functies doorgewerkt op locatie. Denk hierbij aan collega’s van de GGD. Zij werken in panden die volledig zijn ingericht op de anderhalvemeter-maatregel, zodat iedereen zijn werk zo veilig mogelijk kan doen.

De gemeente Rotterdam werkt er ondertussen hard aan om alle kantoren in te richten volgens de wettelijk gestelde richtlijnen. Zo heb jij straks weer een keuze om op de plek te werken, waar jij wilt. Natuurlijk gaat dat binnen de kaders die jij met je leidinggevende afspreekt. Dat kan in een van onze kantoren zijn. Van het monumentale Stadhuis tot het hypermoderne Timmerhuis en De Rotterdam. Maar het kan ook iedere andere plek zijn die jou inspireert en waar je je werk samen met anderen goed kunt doen. Daar waar de stad je nodig heeft.

In de praktijk betekent HNW010:

 • Je werkt waar Rotterdam je nodig heeft. Je hebt 24/7 het belang van burgers, ondernemers en bezoekers van Rotterdam voor ogen. Dus ben je daar waar de stad erom vraagt. Je wilt erop uit gaan, ontdekken, vernieuwen, verkennen en verbinden.

 • Je hebt regie over je eigen ontwikkeling en concrete resultaten. Collega's mogen jou erop aanspreken wanneer je niet doet wat je belooft. Ongeacht je functie of ervaring. Jouw talenten bepalen je waarde.
   
 • Je bent bereikbaar en beschikbaar. Je agenda is open voor je collega’s. Zo kan iedereen elkaar beter vinden, beter kennis delen en blijf je transparant over je werkzaamheden. Je stelt je kennis en netwerk ter beschikking aan iedereen die je nodig heeft.
   
 • Je hebt kennis en toegang tot informatie die je voor je werk nodig hebt en gaat voor de meest efficiënte en effectieve manier van werken.
   
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en krijgt vertrouwen. Bewoners, ondernemers, bezoekers van de stad en je collega's kunnen ervan op aan dat jij doet wat je belooft.
   

terug