Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Werkplek en Het Nieuwe Werken

Ga jij aan de slag voor Rotterdam dan is de stad je inspiratiebron én je werkterrein. Je kunt je werk daarom uitoefenen op de plek waar jij wilt, binnen de kaders die jij met je leidinggevende afspreekt. Dat kan een van onze kantoren zijn maar ook iedere andere plek die jou inspireert en waar je je werk samen met anderen goed kunt doen. We werken geheel volgens de principes van Het Nieuwe Werken.

Werken in de huiskamer van Rotterdam Centraal, foto Peter Schmidt

Werkplek

Je werkt vernieuwend, beter en slimmer volgens de principes van Het Nieuwe Werken in Rotterdam: HNW010. Je werkt daar waar de stad je nodig heeft en op werkplekken in de meest uiteenlopende gebouwen. Van het antieke Stadhuis tot het hypermoderne Timmerhuis, De Rotterdam en alles er tussenin.

Maar HNW010 is meer dan met een laptop of iPad overal aan de slag kunnen. Daarbij hoort ook dat je zelf regie hebt over je eigen ontwikkeling en concrete resultaten. Je bent bereikbaar. Je hebt kennis en toegang tot informatie die je voor je werk nodig hebt. En je neemt je verantwoordelijkheid en krijgt vertrouwen. Want uiteindelijk werk je vanuit een persoonlijke en professionele drive om de stad en jezelf beter te maken.

In de praktijk betekent HNW010:

 • Je werkt waar Rotterdam je nodig heeft. Je hebt 24/7 het belang van burgers, ondernemers en bezoekers van Rotterdam voor ogen. Dus ben je daar waar de stad erom vraagt. Je wilt erop uit gaan, ontdekken, vernieuwen, verkennen en verbinden.

 • Je hebt regie over je eigen ontwikkeling en concrete resultaten. Collega's mogen jou erop aanspreken wanneer je niet doet wat je belooft. Ongeacht je functie of ervaring. Jouw talenten bepalen je waarde.
   
 • Je bent bereikbaar en beschikbaar. Je agenda is open voor je collega’s. Zo kan iedereen elkaar beter vinden, beter kennis delen en blijf je transparant over je werkzaamheden. Je stelt je kennis en netwerk ter beschikking aan iedereen die je nodig heeft.
   
 • Je hebt kennis en toegang tot informatie die je voor je werk nodig hebt en gaat voor de meest efficiënte en effectieve manier van werken.
   
 • Je neemt je verantwoordelijkheid en krijgt vertrouwen. Bewoners, ondernemers, bezoekers van de stad en je collega's kunnen ervan op aan dat jij doet wat je belooft.
   

terug