Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

MBO-traineeprogramma

Startdatum: maart 2023

Rotterdam is een superdiverse stad. Constant in beweging, een voorloper op innovaties en dé stad om in te wonen, werken en bezoeken. De gemeente Rotterdam is een grote maatschappelijke organisatie met 17.000 medewerkers. Bij een stad die elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Een stad die vernieuwt heeft mensen nodig die vernieuwen. Ben je nog lang niet klaar met jezelf ontwikkelen én wil je de stad Rotterdam en haar inwoners vooruithelpen? Als trainee werk je midden in de stad aan echte Rotterdamse uitdagingen.

Waarom gemeente Rotterdam?

Wij geven jou de ruimte om je zelf te ontwikkelen, om te ontdekken én om te doen. Om te doen wat nodig is, wat beter kan, wat nog niet is, maar wel gerealiseerd kan worden. Werken voor Rotterdam is interessant en uitdagend omdat je aan de slag gaat met grootstedelijke thema’s. Thema’s die vragen om ideeën, inzicht, ambitie en om aanpakkers. Wij creëren de voorwaarden zodat jij de ruimte ervaart om te groeien: in de stad en binnen de eigen organisatie.

Over het traineeprogramma

Het traineeprogramma start op 1 maart 2023 en duurt 1,5 jaar. Het is een werk- en leertraject waarin je meerdere opdrachten doet. Het programma doorloop je samen met je traineegroep: collega’s met wie je trainingen volgt. De focus ligt op jouw persoonlijke ontwikkeling waarin je begeleid wordt door een programmamanager, trainer, coach en een mentor op de werkplek.     

Je gaat aan de slag bij verschillende organisatieonderdelen en doet minimaal één opdracht in de wijk. De duur van de opdrachten bepaal je in overleg met jouw opdrachtgevers en programmamanager en kan daarmee variëren van 4 maanden tot bijvoorbeeld 6 maanden. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten leer je de gemeente, de stad en verschillende stakeholders snel kennen én bouw je een groot netwerk op.

Ben jij een van onze nieuwe trainees?

Ben je op of na 1 maart 2019 afgestudeerd? En wil je Rotterdam vooruithelpen, maar ook jezelf ontwikkelen? Als trainee bij de gemeente Rotterdam werk je midden in de stad aan echte Rotterdamse uitdagingen.

Ben jij authentiek, nieuwsgierig en luister je actief? Wil je jezelf ontwikkelen en tegelijkertijd werken met hart voor de stad? Vind je het belangrijk dat elke Rotterdammer zich thuis voelt? Sta je voor je mening terwijl je oog blijft houden voor andere perspectieven? Dan is het traineeprogramma wellicht iets voor jou!

Jij bent:

  • op of na 1 maart 2019 afgestudeerd aan een mbo-opleiding (niveau 3 of 4);
  • 40 uur per week beschikbaar;
  • de Nederlandse taal machtig (minimaal B2-niveau);
  • beschikbaar op de fysieke selectiedag op woensdag 25 januari 2023.

Ons aanbod

Bij gemeente Rotterdam is er veel ruimte om je werk naar eigen inzicht uit te oefenen op een plek naar keuze. Dit kan op een van onze kantoren zijn, zoals het Stadhuis, het Timmerhuis of De Rotterdam, maar ook iedere andere plek in de stad. Zolang het jou inspireert en je je werk samen met anderen goed kunt doen.

Daarnaast kun je rekenen op een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1,5 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling.

Je werkterrein

Ga jij aan de slag voor Rotterdam, dan is de stad je inspiratiebron én je werkterrein. Perfect in deze hybride tijd; je werkt dus zowel thuis, als op kantoor en in de wijk.

Kom werken als Trainee voor Rotterdam!

Start

Kom werken als Trainee voor Rotterdam!

Start

Heb je interesse?

Tussen maandag 12 december 8.00 uur en uiterlijk donderdag 15 december 20.00 uur a.s. heb je de gelegenheid jouw CV en motivatiebrief in te sturen. Dit doe je via de sollicitatiebutton op deze pagina, deze wordt op maandag 12 december 2022 in de vacature toegevoegd. Let op! Hebben we 60 of meer sollicitaties binnen, dan werken we met een loting. Kijk onder de veelgestelde vragen wat dat inhoudt.

Vragen? 
Heb je inhoudelijke vragen over het traineeprogramma of het sollicitatieproces? Stuur dan een mail naar ws_traineeprogrammaBCO@rotterdam.nl.

 

Online Q&A op 7 december a.s.

Vind je het leuk om inhoudelijke vragen over het traineeprogramma te stellen aan de huidige trainees? Dan kun je online deelnemen aan de Q&A die op woensdag 7 december a.s. van 17.30-18.30 uur wordt georganiseerd, bijgaand de link.

Al eens eerder gesolliciteerd?

Heb je al eerder op het mbo-traineeprogramma gesolliciteerd? Geen probleem, we nodigen je van harte uit om opnieuw te solliciteren.

Over je motivatiebrief

Beantwoord in je motivatiebrief van maximaal 1 A4 in elk geval onderstaande vragen:

  • Waarom solliciteer je bij gemeente Rotterdam?
  • Wat spreekt je aan in een traineeprogramma?
  • Wat wil je graag uit het traineeprogramma halen en wat wil je leren?