Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Word trainee bij de gemeente Rotterdam (mbo-programma)

Heb jij niet langer dan 2 jaar geleden je mbo-diploma behaald? En wil je Rotterdam vooruithelpen, maar ook jezelf ontwikkelen? Als trainee bij de gemeente Rotterdam werk je midden in de stad aan echte Rotterdamse uitdagingen.

Over het traineeprogramma

Het traineeship duurt 1,5 jaar. Je houdt je bezig met allerlei Rotterdamse uitdagingen bij verschillende organisatieonderdelen binnen de gemeente en doet minimaal één opdracht in de wijk. De duur van de opdrachten bepaal je in overleg met jouw opdrachtgevers. Je kunt dus de ene keer een opdracht van 3 maanden doen en de andere keer een opdracht van 6 maanden. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten leer je de organisatie snel en goed kennen.

Tijdens het traineeprogramma werk je aan je eigen (persoonlijke en professionele) ontwikkeling. Elke opdracht stem je inhoudelijk af met een mentor. Je volgt regelmatig trainingen en spreekt maandelijks af met je eigen coach. Het traineeprogramma doorloop je samen met je traineegroep: collega’s met wie je trainingen volgt en projecten doet. Bovendien kun je binnen de gemeente, in de stad en met verschillende stakeholders een groot netwerk opbouwen.

Dit ben jij

 • Je hebt een mbo-diploma (niveau 3 of 4) en bent op 2 maart 2020 maximaal 2 jaar afgestudeerd.
 • Je bent minimaal 36 uur per week beschikbaar.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands.
 • Je bent beschikbaar op de selectiedag: vrijdag 24 januari 2020.

Dit bieden we je

Bij de gemeente Rotterdam is er veel ruimte om je werk naar eigen inzicht uit te oefenen op een plek naar keuze. Dit kan op een van onze kantoren zijn, zoals het Stadhuis, het Timmerhuis, de Librijesteeg of De Rotterdam, maar ook iedere andere plek in de stad. Zolang het jou inspireert en je je werk samen met anderen goed kunt doen.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een startsalaris van € 2.673,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1,5 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget waarin je je vakantiegeld en je eindejaarsuitkering mag laten uitbetalen wanneer jij wilt, een collectieve ziektekostenverzekering, uitstekende verlofregelingen, een smartphone en iPad.

Interesse?

Stuur je cv, motivatiebrief vóór 13 januari 2020 op via onderstaande button. De vacature sluit op 12 januari om 23.59 uur. Na je sollicitatie ontvang je een link voor het maken van een assessment game. De selectiedag is op 24 januari 2020, houd die datum dus vrij in je agenda. We nodigen je uiterlijk 22 januari uit voor de selectiedag. Heb je vragen over de procedure? Bel of app dan even met Saskia van der Hoek op 06 20 21 30 51. Let op: bij voldoende reacties sluiten we de vacature eerder.

Over je motivatiebrief

Beantwoord in je motivatiebrief in elk geval onderstaande vragen:

 • Waarom solliciteer je bij de gemeente Rotterdam? (max. 200 woorden)
 • Waarom solliciteer je voor het traineeship en niet voor een andere functie? (max. 200 woorden)

Over de extra opdracht

Ieder nieuw college van B&W (burgemeester & wethouders) maakt na de gemeenteraadsverkiezingen afspraken en legt deze vast in het coalitieakkoord. Doet de hyperlink het niet? Plak dan deze URL in je browser: https://www.rotterdam.nl/nieuws/coalitieakkoord/Coalitieakkoord-2018-2022.pdf

In het coalitieakkoord 2018-2022 worden vier thema’s uitgelicht: Energietransitie, Nieuwe economie, Levendige stad en Minder armoede. Kies één van de vier thema’s en beantwoord onderstaande vragen in een vorm naar keuze, denk hierbij aan een tekening, PowerPointpresentatie of een video van maximaal twee minuten. Zolang jouw visie maar goed naar voren komt!

 • Welk vraagstuk of welke uitdaging zie jij of herken jij binnen dit thema?
 • Hoe zou jij ermee aan de slag gaan als je het voor het zeggen had?

Je kan je extra opdracht inleveren door deze te versturen naar werkenbij@rotterdam.nl. Verstuur deze eveneens vóór 13 januari.

Solliciteer direct

Wat heb je nodig als trainee?

Start