Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Gemeente Rotterdam zoekt hbo/wo-trainees!

Startdatum: september 2022

Rotterdam is een superdiverse stad. Constant aan het vernieuwen, een voorloper en dé stad om te wonen, werken en bezoeken. De gemeente Rotterdam is een grote maatschappelijke organisatie met 17.000 medewerkers. Om te blijven innoveren hebben we talenten nodig die het beste uit zichzelf willen halen.

Ben je op óf na 30 juni 2020 afgestudeerd, ben je nog lang niet klaar met jezelf ontwikkelen én wil je de stad Rotterdam en haar inwoners vooruithelpen? Als trainee werk je midden in de stad aan echte Rotterdamse uitdagingen. 

Wat zoeken wij?

Ben jij authentiek, nieuwsgierig en luister je actief? Wil je jezelf ontwikkelen en tegelijkertijd werken met hart voor de stad? Vind je het belangrijk dat elke Rotterdammer zich thuis voelt? Sta je voor je mening terwijl je oog blijft houden voor andere perspectieven? Dan is het traineeship wellicht iets voor jou!

Jij bent:

  • op óf na 30 juni 2020 afgestudeerd aan een hbo- of wo-opleiding (bachelor of master) in een technische* of niet-technische richting;
  • 40 uur per week beschikbaar;
  • de Nederlandse taal machtig (minimaal B2-niveau);
  • beschikbaar op de fysieke selectiedag op woensdag 6 juli 2022.

 

*Denk bijvoorbeeld aan technische richtingen als:
Civiele techniek, Werktuigbouwkunde, Planologie, Bouwkunde, Verkeerskunde, Geotechniek, Geotechnical Engineering, Technische Bedrijfskunde, Technische Bestuurskunde, Land- en Watermanagement, Inrichting en Waterbeheer, Water Resources Management, Natuur- en Landschapstechniek, Industrial Design, Natuurkunde, Informatica, Data Science.

 

Leuk? Lees dan verder.

Wat bieden wij?

Een werk- en leertraject waarin je meerdere opdrachten doet. De focus ligt op jouw persoonlijke ontwikkeling waar je begeleid wordt door een programmamanager, trainer, coach en mentor op de werkplek. Wij geven jou de ruimte om te ontdekken, oriënteren en uitdagende vraagstukken op te lossen voor de stad.   
 

Het traineeprogramma start op 1 september en duurt 1,5 jaar. Het programma doorloop je samen met je traineegroep: collega’s met wie je trainingen volgt. Je gaat aan de slag bij verschillende organisatieonderdelen en doet minimaal één opdracht in de wijk. De duur van de opdrachten bepaal je in overleg met jouw opdrachtgevers. Je kunt dus de ene keer een opdracht van 3 maanden doen en de andere keer een opdracht van 6 maanden.

Verder kun je rekenen op:

  • een startsalaris van € 3.210,- bruto per maand op basis van een fulltime werkweek;
  • een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1,5 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling;
  • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget (waarbij je bijvoorbeeld je vakantiegeld en je eindejaarsuitkering mag laten uitbetalen wanneer jij wilt), een collectieve ziektekostenverzekering, uitstekende verlofregelingen, een smartphone en een iPad/laptop.

Daarom werken voor Rotterdam

Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Daarom bieden we je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf en de ander vooruit te blijven helpen. Wij creëren de voorwaarden zodat jij de ruimte ervaart om te groeien: in de stad en binnen de eigen organisatie.

Kom werken als Trainee voor Rotterdam!

Start

Je werkterrein

Ga jij aan de slag voor Rotterdam, dan is de stad je inspiratiebron én je werkterrein. Perfect in deze hybride tijd; je werkt dus zowel thuis, als op kantoor en in de wijk.

Heb je interesse?

Stuur jouw CV en motivatiebrief in op maandag 30 mei a.s. tussen 08.00 – 20.00 uur. Dit doe je via de sollicitatiebutton op deze pagina. Deze button wordt pas op deze dag in de vacature toegevoegd. Let op! Reageren er meer dan 100 mensen op deze vacature? Dan werken we met een loting. Zie meer daarover onder Veelgestelde Vragen op werkenvoorrotterdam.nl/traineeships. 

Let op: je mag slechts 1x solliciteren, naar één van de startmomenten. Het is NIET toegestaan om naar beide momenten te solliciteren om je kansen te spreiden. Je eerste inschrijving telt. Ook mag je met je hbo-/wo-diploma NIET solliciteren naar het mbo-traineeship, of andersom.

 

Vragen? 
Heb je inhoudelijke vragen over het traineeprogramma of het sollicitatieproces? Stuur dan een mail naar MD_TraineeprogrammaBCO@rotterdam.nl.

Online Q&A op 23 mei a.s.

Vind je het leuk om inhoudelijke vragen over het traineeprogramma te stellen aan de huidige trainees? Dan kun je deelnemen aan de digitale Q&A die op 23 mei a.s. van 17.30-18.30 uur wordt georganiseerd via Teams, bijgaand de link.

Al eens eerder gesolliciteerd?

Heb je al eerder voor het hbo-/wo-traineeprogramma gesolliciteerd? Dan nodigen we je van harte uit om opnieuw te solliciteren. 

Over je motivatiebrief

Beantwoord in je motivatiebrief van maximaal 1 A4 in elk geval onderstaande vragen:

  • Waarom solliciteer je bij de gemeente Rotterdam?
  • Wat spreekt je aan in een traineeprogramma?​
  • Wat wil je graag uit het traineeprogramma halen?