Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Teammanager Juridische Zaken

Afdeling Public Affairs (JZ-PA) 36 uur, Rotterdam

Als teammanager JZ-PA geef je leiding aan 11 juristen die zich specifiek bezighouden met juridische ondersteuning van het politieke bestuur van de gemeente Rotterdam. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van de medewerkers, de professionele ontwikkeling van het team en de positionering van de bestuurlijk-juridische functie in de organisatie. Zelf beheer je ook enkele inhoudelijke dossiers maar je primaire taak is het optimaal inzetten en laten functioneren van het team.
Van de juristen van JZ-PA wordt verwacht dat zij snel en adequaat adviseren binnen de bestuurlijke context waarin de waan van de dag vaak regeert. Denk hierbij niet alleen aan advisering in complexe inhoudelijke dossiers maar ook aan de behandeling van eventuele integriteitskwesties Daarnaast zijn de APV en de concern-brede dossiers ‘juridische control’, ‘openbaarheid van bestuur’ en ‘privacy’ bij dit team belegd.

Functie-eisen

Als teammanager Juridische Zaken beschik je in ieder geval over de volgende kennis en ervaring:

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht;
  • Je hebt ervaring op het gebied van leidinggeven aan professionals (3-5 jaar);
  • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring in juridische advisering;
  • Je bent gewend te werken met verschillende stakeholders;
  • Je hebt affiniteit met grootstedelijke bestuurlijk-juridische thema’s.

Daarnaast herken je je in de volgende persoonskenmerken

  • Open en verbindend;
  • Gezaghebbend en aanspreekbaar;
  • Betrouwbaar en zorgvuldig;
  • Omgevingsbewust en organisatiesensitief;
  • Stressbestendig en besluitvaardig.

Afdeling Public Affairs - Gemeente Rotterdam

Rotterdam staat nationaal en internationaal steeds meer op de kaart. De stad en het stadsbestuur hebben veel contacten met andere overheden en organisaties in het binnen- en buitenland. Het krachtenveld waarin geopereerd wordt is complex en in beweging.

De afdeling Public Affairs is één van de 4 afdelingen van de directie Concernstaf & Strategie van het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De directie Concernstaf & Strategie richt zich in de advisering en ondersteuning primair op het college, de burgemeester, de gemeentesecretaris en de concerndirectie. Concernstaf & Strategie heeft als belangrijke taak de verbinding te ondersteunen tussen het bestuur, de stad en de gemeentelijke organisatie en waar mogelijk te verbeteren onder het credo: ‘Wij maken besturen mogelijk’. De afdeling Public Affairs bestaat uit drie teams: Internationale Zaken, Juridisch Zaken en Bestuurlijke Zaken.

Arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris in deze functie maximaal € 6.856 (schaal 14) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarbij horen goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure

Bij de werving en selectie laat Gemeente Rotterdam zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Een referentie- en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken. Solliciteren kan via de onderstaande link:

Solliciteer hier!

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief en CV, zien wij graag zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor 31 oktober a.s. tegemoet.

Contactpersoon:
Mariëlle Veerman (Aardoom & de Jong)
marielle@aardoomendejong.nl
06 -15087126 / 030 - 7371185