Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Stagiair(e) WO | Afstudeeronderzoek | leidingverstoppingen en stroomsnelheid in persleidingen | Civiele techniek of Werktuigbouwkunde

  Praktijk onderzoek naar de relatie tussen leidingverstoppeningen en de stroomsnelheid in persleidingen.
  € 0 - € 500 bruto p.m.
  Salarisschaal 1
  36 uur per week
  Meewerk/afstudeerstage
  Recruiter : Team Stagebureau
  Solliciteer direct

  Jouw rol

  Het afvalwaterstransportsysteem van de gemeente Rotterdam is de grootste van Nederland. Naast bijna 2.700 km aan vrijverval riool bestaat het systeem uit ongeveer 1.000 rioolgemalen en 365 km aan persleiding. Het afvalwater van ongeveer 640.000 inwoners en duizenden bedrijven wordt afgevoerd naar negen rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI).

  Bij het ontwerp van een afvalwaterpersleiding gelden diverse randvoorwaarden. Eén van deze randvoorwaarde is een minimale stroomsnelheid in de leiding om sedimentatie van deeltjes en scaling (aangroeiing) van vetten in de leiding te voorkomen. Uit literatuur volgt vaak een minimale snelheid van 0,6 - 0,7 m/s om sedimentatie en scaling te voorkomen. Deze minimale stroomsnelheid is niet altijd leverbaar bij bestaande systemen. Dit komt bijvoorbeeld doordat nieuwe gemalen over een bestaande persleiding gaan afvoeren waarbij de geleverde capaciteit niet voldoende is. In diverse persleidingen in Rotterdam is de minimale snelheid lager dan 0,5 m/s terwijl dit geen (opgemerkte) problemen oplevert. Een eventuele verklaring kan zijn dat de stroomsnelheid tijdens regenvalsituatie hoger is doordat een gemaal met een hogere capaciteit pompt of omdat meerdere gemalen dan gelijktijdig afvoeren over dezelfde leiding. Uit energetisch oogpunt heeft een zo laag mogelijke stroomsnelheid bovendien de voorkeur omdat het benodigde pompvermogen ongeveer evenredig is met de 3e macht van de snelheid. Kortom, er zijn voldoende redenen om te onderzoeken of de minimale stroomsnelheid niet omlaag kan.

  Deze opdracht betreft een onderzoek naar de relatie tussen de stroomsnelheid in persleidingen en het optreden van problemen in deze leidingen binnen het Rotterdamse afvalwatertransportsysteem. Omdat de capaciteit van de grotere gemalen continue wordt gemeten, is er zeer veel meetdata van de stroomsnelheid in diverse persleidingen aanwezig. Daarnaast heeft de buitendienst een goede registratie van storingen die zijn opgetreden in persleidingen. Bij voorkeur wordt ook contact opgenomen met omringende gemeentes en waterschappen voor meer data over verstoppingen in persleidingen in relatie tot de stroomsnelheid. Bij het uitvoeren van het onderzoek moet je denken aan een stukje literatuurstudie, overleg met buitendienstmedewerkers en een evaluatie en analyse van meetgegevens.

  Dit betreft een dynamische opdracht die je zowel achter je bureau uitvoert (inventarisatie, evaluatie, analyse) maar ook in de praktijk zoals overleg met de buitenmedewerkers. De resultaten uit jouw onderzoek leveren een waardevolle bijdrage aan een meer bedrijfszekerder en duurzamer functionerend afvalwatertransportsysteem. Voor meer informatie kan uiteraard contact worden opgenomen met één van onderstaande begeleiders.

  Ons aabod
  • Wij bieden een stagevergoeding van € 500,00 op basis van een 36-urige werkweek.
  • Je krijgt de mogelijkheid om in alle facetten van de functie ervaring op te doen. We werken er hard aan om in deze coronatijd in verbinding met elkaar te blijven.De contacten zijn nog veelal digitaal, telefonisch en via MS-teams maar we zijn als organisatie aan het onderzoeken welke werkzaamheden op een van onze Rotterdamse locaties plaats gaan vinden.

   
  De wegen en straten moeten heel en modern zijn, en onze bruggen en riolering altijd in bedrijf. Wie aan al die verschillende technische uitdagingen bij de gemeente Rotterdam werken? Onder anderen onze geotechnici, architecten en bouwkundigen.

  Jouw profiel

  We doen het op z’n Rotterdams: met lef én met elkaar. We doen dat door uit te proberen, van elkaar te leren en elkaar te stimuleren en verder te brengen.

  Je neemt het volgende mee:
  • Benodigde niveau is WO Civiele techniek of Werktuigbouwkunde waarbij de inhoud van de opdracht in overleg met de opleiding kan worden aangepast aan het opleidingsniveau en type opdracht (afstudeeropdracht of stageopdracht);
  • Je werkt planmatig, nauwkeurig en resultaatgericht. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Je bent scherp op details;
  • Je kunt goed organiseren en laat niets over aan het toeval. Je deinst niet terug voor krappe deadlines;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

  Daarom stage lopen voor Rotterdam

  Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

  Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

  Start

  Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

  Start

  Heb je interesse?

  Wil jij graag ervaring opdoen binnen een grote organisatie waar vrijheid en ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en innovatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer direct via de ‘solliciteer’ button. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of wil je meer weten over deze stage? Neem dan contact op met: Ido Bol via ia.bol@rotterdam.nl of 06-20610672.
   

  Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

  Vragen?
  Neem contact op met Team

  Team Stagebureau

  Stagiair(e) WO | Afstudeeronderzoek | leidingverstoppingen en stroomsnelheid in persleidingen | Civiele techniek of Werktuigbouwkunde

  Praktijk onderzoek naar de relatie tussen leidingverstoppeningen en de stroomsnelheid in persleidingen.
  € 0 - € 500 bruto p.m.
  Salarisschaal 1
  36 uur per week
  Meewerk/afstudeerstage
  Recruiter : Team Stagebureau
  Solliciteer direct