Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Stagiair(e) WO | Afstudeeronderzoek | gemaalkarakteristieken vervuiling en pompstoringen | Civiele techniek of Werktuigbouwkunde

  Onderzoek naar relaties tussen gemaalkarakteristieken, vervuiling en pompstoringen.
  € 0 - € 500 bruto p.m.
  Salarisschaal 1
  36 uur per week
  Meewerk/afstudeerstage
  Recruiter : Team Stagebureau
  Solliciteer direct

  Jouw rol

  Het afvalwaterstransportsysteem van de gemeente Rotterdam is de grootste van Nederland. Naast bijna 2.700 km aan vrijverval riool bestaat het systeem uit ongeveer 1.000 rioolgemalen en 365 km aan persleiding. Het afvalwater van ongeveer 640.000 inwoners en duizenden bedrijven wordt afgevoerd naar negen rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI).

  Diverse gemalen hebben te maken met extreme vervuiling zoals drijflagen van vet en ander drijvend troep. Deze vervuiling wordt niet afgevoerd naar de RWZI en daarom moeten de gemalen meerdere keren per jaar handmatig worden gereinigd. Dit kost de gemeente honderdduizenden euro’s per jaar en het reinigen is daarnaast zeer onhygiënisch. Ook hebben veel gemalen last van storingen aan de pompen door bijvoorbeeld verstoppingen van de waaier door grote brokken en slierten vuil. Dit maakt een gemaal niet bedrijfszeker en leidt tot extra overstorten van rioolwater op schoon oppervlaktewater. Kortom: het vervuilen van de rioolgemalen en verstoppen van pompen moet uit economisch maar ook uit sociaal-maatschappelijk oogpunt tot een minimum worden beperkt.

  De bovenbeschreven problemen treden echter lang niet bij alle gemalen op. Omdat geen enkel gemaal hetzelfde is, is het interessant te weten of er een relatie bestaat tussen karakteristieke eigenschappen van een gemaal en de optredende vervuiling en storingen. 

  Deze opdracht betreft een onderzoek naar de relatie tussen de karakteristieken van een gemaal en de optredende vervuiling en pompstoringen van het gemaal. Bij de karakteristieken moet men denken aan de vorm van het bassin (bassingeometrie), type pompen (één of meerkanaalswaaier, schroefwaaier), verticaal of horizontaal opgestelde pompen máár ook de karakteristieken van het afvoerende gebied (bijv. veel verhard oppervlak) en de demografische eigenschappen van het afvoergebied.
  Dit betreft een dynamische opdracht die je zowel achter je bureau uitvoert (inventarisatie, analyse) maar ook in de praktijk zoals het bezoeken van rioolgemalen en overleg met de buitenmedewerkers. De resultaten uit jouw onderzoek kunnen een zeer waardevolle bijdrage leveren aan het ontwerp van ‘schonere’ en meer bedrijfszekerder functionerende rioolgemalen!


  Wat wij je bieden:
  • Wij bieden een stagevergoeding van € 500,00 op basis van een 36-urige werkweek.
  • Je krijgt de mogelijkheid om in alle facetten van de functie ervaring op te doen. We werken er hard aan om in deze coronatijd in verbinding met elkaar te blijven. De contacten zijn nog veelal digitaal, telefonisch en via MS-teams maar we zijn als organisatie aan het onderzoeken welke werkzaamheden op een van onze Rotterdamse locaties plaats gaan vinden.
  De wegen en straten moeten heel en modern zijn, en onze bruggen en riolering altijd in bedrijf. Wie aan al die verschillende technische uitdagingen bij de gemeente Rotterdam werken? Onder anderen onze geotechnici, architecten en bouwkundigen.

  Jouw profiel

  We doen het op z’n Rotterdams: met lef én met elkaar. We doen dat door uit te proberen, van elkaar te leren en elkaar te stimuleren en verder te brengen

  Je neemt het volgende mee:
   
  • WO Civiele techniek of Werktuigbouwkunde waarbij de inhoud van de opdracht in overleg met de opleiding kan worden aangepast aan het opleidingsniveau en type opdracht (afstudeeropdracht of stageopdracht);
  • Je werkt planmatig, nauwkeurig en resultaatgericht. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Je bent scherp op details;
  • Je kunt goed organiseren en laat niets over aan het toeval. Je deinst niet terug voor krappe deadlines;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

  Daarom stage lopen voor Rotterdam

  Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

  Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

  Start

  Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

  Start

  Heb je interesse?

  Wil jij graag ervaring opdoen binnen een grote organisatie waar vrijheid en ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en innovatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer direct via de ‘solliciteer’ button. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of wil je meer weten over deze stage? Neem dan contact op met: Ido Bol via ia.bol@rotterdam.nl of 06-20610672.
   

  Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

  Vragen?
  Neem contact op met Team

  Team Stagebureau

  Stagiair(e) WO | Afstudeeronderzoek | gemaalkarakteristieken vervuiling en pompstoringen | Civiele techniek of Werktuigbouwkunde

  Onderzoek naar relaties tussen gemaalkarakteristieken, vervuiling en pompstoringen.
  € 0 - € 500 bruto p.m.
  Salarisschaal 1
  36 uur per week
  Meewerk/afstudeerstage
  Recruiter : Team Stagebureau
  Solliciteer direct