Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair(e) HBO/WO | Meewerkstage/ Afstudeerstage | Afdeling Onderwijs, team MBO-HBO/WO

Wil jij verschil gaan maken voor het Rotterdamse onderwijs? Wil je je inzetten voor zowel efficiënte oplossingen en projecten? Lees dan snel verder!

Team Stagebureau

Mail
Salarisindicatie
€ 0 - € 500 bruto p.m.
Aantal uren
36 uur per week
Contractvorm
Meewerk/afstudeerstage

Jouw rol

De afdeling Onderwijs geeft richting aan de volgende missie: het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en bevorderen dat het Rotterdamse onderwijs haar leerlingen naar de best passende kwalificatie brengt. De afdeling bestaat uit zes teams. Er zijn vier sectorteams (Het Jonge Kind, Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs en MBO-HO). Deze worden aangevuld door een team Bedrijfsvoering en Werkprocessen en een team Onderwijshuisvesting.
Het team MBO en Hoger Onderwijs (MBO-HO) stelt een stageplaats beschikbaar voor een stagiaire hbo of wo die op zoek is naar een meewerk- of afstudeerstage.
Het team MBO-HO richt zich met name op het stimuleren van Rotterdamse mbo- en ho-instellingen om goed aan te sluiten op de regionale arbeidsmarkt. Het team bevordert: Goede overgangen vo-mbo, vo-ho, mbo-hbo en hbo-wo en opstroom binnen mbo; goed onderbouwde (studie)loopbaankeuzes door leerlingen en studenten. Ook werkt het team aan een actieplan Veiligheid in het vmbo en mbo. Daarnaast houdt het team zich o.a. ook bezig met studentenhuisvesting, studieplekken in de stad, digitalisering, voortijdig schoolverlaten (vsv), burgerschap, statushouders in het mbo en ho en positieve beeldvorming van het mbo. Het team voert bestuurlijk en ambtelijk overleg met bestuurders en adviseurs van mbo- en ho instellingen en draagt bij aan doelstellingen die ook bij andere afdelingen en clusters van de gemeente Rotterdam liggen, zoals de afdelingen Economie en het cluster Werk en Inkomen.
De precieze opdracht van je stage, formuleren we graag samen met jou.


Vind jij het leuk om te werken in een politiek-bestuurlijke context en ben je je bewust van de maatschappelijke rol van de gemeente in het onderwijsveld? 

wat wij je bieden:
  • Een zelfstandige stageplaats in een leuk team, met veel ruimte voor persoonlijke inbreng;
  • Een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
  • Een werkweek met flexibele werktijden?
Binnen ons vakgebied werk jij mee aan oplossingen voor problemen in de Rotterdamse samenleving, zoals op het gebied van armoede, onderwijs, welzijn of cultuur.

Jouw profiel

  • Je bent op zoek naar een meewerk- of afstudeerstage.
  • Het is een pré als je vanuit je hbo- of wo-opleiding affiniteit hebt met onderwijs en -beleid en/of een van de opgaven van het team MBO-HO.
  • Je bent gemotiveerd om mee te werken aan (de uitvoering van) het Rotterdamse onderwijsbeleid en aan de ontwikkeling van Rotterdam en haar inwoners.
  • Je bent beschikbaar voor een stage vanaf 1 maart 2023 (of eerder in overleg), voor minimaal vier maanden

Daarom stage lopen voor Rotterdam

Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

Start

Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

Start

Heb je interesse?

Solliciteer direct via de ‘solliciteer’ button. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over deze stage? Neem dan contact op Maureen Konigferander, coördinator stages afdeling Onderwijs, e-mail: ma.konigferander@rotterdam.nl en telefoon 06 533 69 451.

De sluitingstermijn is 5 december 2022.
 

Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

Vragen?
Neem contact op met Team

Team Stagebureau