Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair(e) HBO/WO| Meewerkstage/ Afstudeerstage |Afdeling Onderwijs, team Bedrijfsvoering en Werkprocessen (BW)

Wil jij het verschil maken voor het Rotterdamse onderwijs en wil je je bezighouden met korte en lange termijn doelstellingen? Solliciteer nu!

Team Stagebureau

Mail
Salarisindicatie
€ 0 - € 500 bruto p.m.
Aantal uren
36 uur per week
Contractvorm
Meewerk/afstudeerstage

Jouw rol

De afdeling Onderwijs zet zich in om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en te bevorderen dat het Rotterdamse onderwijs haar leerlingen naar de best passende kwalificatie brengt. Dit doen we met zes teams.  Vier sectorteams: Het Jonge Kind, Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs en MBO-Hoger Onderwijs. En twee ondersteunende teams: Bedrijfsvoering en Werkprocessen (BW) en Onderwijshuisvesting. Het team BW stelt een stageplaats beschikbaar voor een stagiaire hbo of wo die op zoek is naar een meewerk- of afstudeerstage.

Vanuit het team BW wordt de afdeling Onderwijs ondersteund en gefaciliteerd in het uitvoeren van de reguliere processen. Deze processen hebben betrekking op interne bedrijfsvoering, maar ook op dienstverlening voor het onderwijsveld. De opgave voor het team BW is in grote lijnen:
 • Bedrijfsvoering;
 • Ondersteunende werkprocessen (secretariaat, subsidies, onderwijshuisvesting, kwaliteit besluitvorming MT en de bestuurlijke routing).
 • Daarnaast wordt er ook jaarlijks een beleidsregel gemaakt die gecoördineerd wordt vanuit het team BW;
 • Uitvoering van een aantal (wettelijke) taken (Beheer Register Kinderopvang, Stichten nieuwe scholen en Bewegingsonderwijs (gym- en zwemmen).
Stageopdrachten kunnen zijn:
 • Inkoop (stroomlijnen van proces en afstemming binnen de afdeling en binnen het concern);
 • P&C-cyclus (opleveren van producten in de P&C-cyclus, achterhalen van juiste informatie en deze informatie bundelen);
 • Het stroomlijnen van in- en externe samenwerkingsprocessen (o.a. coördinatie van de subsidieregeling Rotterdams onderwijsbeleid, optimaliseren van het subsidieproces)
De precieze opdracht van je stage, formuleren we graag samen met jou.


Vind jij het leuk om te werken in een politiek-bestuurlijke context en ben je je bewust van de maatschappelijke rol van de gemeente in het onderwijsveld? En wil je:
 • Een zelfstandige stageplaats in een leuk team, met veel ruimte voor persoonlijke inbreng;
 • Mogelijkheden voor (persoonlijke) ontwikkeling in onze gemeentelijke organisatie onderzoeken;
 • Een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een werkweek met flexibele werktijden?
Binnen ons vakgebied werk jij mee aan oplossingen voor problemen in de Rotterdamse samenleving, zoals op het gebied van armoede, onderwijs, welzijn of cultuur.

Jouw profiel

 • Je bent op zoek naar een meewerk- of afstudeerstage.
 • Het is een pré als je vanuit je hbo of wo affiniteit hebt met onderwijs en -beleid en/of een van de opgaven van het team BW.
 • Je bent gemotiveerd om mee te werken aan (de uitvoering van) het Rotterdamse onderwijsbeleid en aan de ontwikkeling van Rotterdam en haar inwoners.
 • Je bent beschikbaar voor een stage vanaf 1 maart 2023 (of eerder in overleg), voor minimaal vier maanden.

Daarom stage lopen voor Rotterdam

Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

Start

Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

Start

Heb je interesse?

Solliciteer direct via de ‘solliciteer’ button. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over deze stage? Neem dan contact op Maureen Konigferander, coördinator stages afdeling Onderwijs, e-mail: ma.konigferander@rotterdam.nl en telefoon 06 533 69 451.

Het Solliciteren kan tot 5 december. 

Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

Vragen?
Neem contact op met Team

Team Stagebureau