Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair(e) HBO/WO | Afstudeeronderzoek | Water-& Klimaatadaptatie

Bouw jij graag mee aan het ‘climate proof’ maken van Rotterdam? Dan zoeken we jou!

Team Stagebureau

Mail
Salarisindicatie
€ 0 - € 500 bruto p.m.
Aantal uren
36 uur per week
Contractvorm
Meewerk/afstudeerstage
Solliciteer t/m
23 augustus 2022

Jouw rol

Water en Rotterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Water speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de stad. Het gebied van Rotterdam wordt gekenmerkt door een veelheid aan activiteiten, de wereldhaven Rotterdam en een hoge bevolkingsdichtheid. Het stedelijk watersysteem staat onder druk en de grenzen zijn inmiddels bereikt. Niet alleen is de druk op het watersysteem maar ook de druk op de gebouwde omgeving is groot. Denk aan de problematiek rondom hittestress, overstromingen en de hevige regenbuien die steeds vaker voorkomen. De afstand tot koele plekken en routes wordt door de Rotteredammer als een probleem ervaren en er ontstaat daarom een vraag naar koelere en groener plekken verspreid door de stad. Door klimaatverandering, bodemdaling en verstedelijking is het water- en rioleringsbeheer een lastige opgave en deze opgave moet bekeken worden vanuit verschillende invalshoeken: Water, groen en klimaat

Als afstudeerder denk je met ons mee over de vragen die op ons afgaan komen! Hoe kunnen we ons werk anders doen? Wat hebben we in huis en welke kennis en vaardigheden ontbreken momenteel? Actief leg je contact met collega die ook bezig zijn met deze thema’s. Op een handige wijze breng je de uitdagingen en betrokken partijen in kaart. Grafisch weet je dit vorm te geven door een roadmap/ infographic.  Zodoende weet je anderen mee te krijgen en massa te creëren om zo onze slagkracht te vergroten.

In overleg met je stagebegeleider kom je tot een nadere formulering van je afstudeeronderzoek.

Op deze manier bouw jij mee aan het ‘climate proof’ maken van Rotterdam!

Ons aanbod

Wij bieden een stagevergoeding van € 500,00 op basis van een 36-urige werkweek.
Je krijgt de mogelijkheid om in alle facetten van de functie ervaring op te doen. We werken er hard aan om in deze coronatijd in verbinding met elkaar te blijven. De contacten zijn nog veelal digitaal, telefonisch en via MS-teams maar we zijn als organisatie aan het onderzoeken welke werkzaamheden op een van onze Rotterdamse locaties plaats gaan vinden.

 
De wegen en straten moeten heel en modern zijn, en onze bruggen en riolering altijd in bedrijf. Wie aan al die verschillende technische uitdagingen bij de gemeente Rotterdam werken? Onder anderen onze geotechnici, architecten en bouwkundigen.

Jouw profiel

We doen het op z’n Rotterdams: met lef én met elkaar. We doen dat door uit te proberen, van elkaar te leren en elkaar te stimuleren en verder te brengen. Waten- &Klimaatadaptatie is een onderwerp waarin we met Rotterdammers zoeken naar nieuwe manieren van handelen. In de praktijk zorgen we ervoor dat er nieuwe kennis beschikbaar komt. Resultaten uit pilots en onderzoeken delen we met elkaar. Of beter zelfs: die voeren we uit mét elkaar.

Je neemt het volgende mee:
  • Afrondende fase van je HBO/WO-opleiding (voorkeur: Marketing/ HRM/ Organisatiemanagement)
  • Je hebt kennis van en ervaring met het onderwerp water, klimaatadaptatie, energietransitie, duurzaamheid en circulariteit;
  • Je bent proactief. Met jouw enthousiasme en energie leg je makkelijk contact;
  • Je kunt goed organiseren en laat niets over aan het toeval;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Daarom stage lopen voor Rotterdam

Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

Start

Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

Start

Heb je interesse?

Wil jij graag ervaring opdoen binnen een grote organisatie waar vrijheid en ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en innovatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer direct via de ‘solliciteer’ button. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of wil je meer weten over deze stage? Neem dan contact op met: Ido Bol via ia.bol@rotterdam.nl of 06-20610672.

Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

Vragen?
Neem contact op met Team

Team Stagebureau