Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair(e) HBO/WO | Afstudeeronderzoek | Afstudeerstage | Circulair

Word jij enthousiast van circulaire (hoog)bouw projecten en ben jij klaar voor een opwindende stage? Dan zoeken we jou!

Team Stagebureau

Mail
Salarisindicatie
€ 0 - € 500 bruto p.m.
Aantal uren
36 uur per week
Contractvorm
Meewerk/afstudeerstage

Jouw rol

Rotterdam streeft naar een voorraad materialen, die herbruikbaar  en gezond is Informatie over onze vastgoedobjecten, straten en bruggen tijdens de gehele levensduur is erg relevant voor het behalen van onze circulaire doelstellingen.

In deze stage sta je vooraan bij een van de meest uitdagende ontwikkelingen in de internationale bouwwereld: de overgang naar een duurzame, volledig circulaire manier van bouwen. Rotterdam is in Nederland dé stad als het gaat om hoogbouw maar ook op het gebied van circulariteit staat Rotterdam bekend als koploper. Word jij enthousiast van circulaire (hoog)bouw projecten en ben jij klaar voor een opwindende stage waarin je al je vakkennis en creativiteit volledig kunt benutten en uitbreiden? Lees snel verder en kom met ons in gesprek!

Als stagiaire maak je deel uit van de afdeling Ingenieursbureau en ga je mede vormgeven aan een deel van de benodigde structuur om circulariteit binnen de Gemeente inzichtelijk te maken. In overleg met stagebegeleider kom je tot een nadere formulering van je onderzoek waarin één of meer van de volgende vraagstukken zijn opgenomen:
 • Methodiek ontwikkelen voor bewijslast van materiaalstromen. Afdelingen moeten hun circulaire proces kunnen verantwoorden in een praktisch werkbaar systeem, waarbij ook de impact gemeten wordt (CO2-reductie en circulariteit). De varianten dienen generiek te zijn maar ook aan te sluiten bij een paspoort;
 • Aanbevelingen implementatie circulariteit en duurzaamheid in bestekken;
 • Het inzichtelijk maken van de voor- en nadelen van bio-based producten en bouwmethoden;
 • Vergroten van de herbruikbaarheid van vrijkomende materialen en grondstoffen;
 • Maken van een waarde scan voor buitenruimte en infra;

De stagevacature is hierdoor in de te delen in twee opgaven:
 • Urban Mining: hoe te komen tot een beoordeling/beslisboom van kwaliteit en restwaarde bij demonteren, voor 2e levensfase van constructie-onderdelen en materialen. Focus op Buitenruimte en Infrastructuur;
 • Biobased: hoe te komen tot meer toepassing van biobased materialen in infrastructuur en buitenruimte;

  Graag lezen we in je sollicitatie welke opgave je voorkeur heeft. Op deze manier bouw jij mee aan een duurzame circulaire stad!
Rotterdam is de afgelopen jaren flink veranderd. We hebben met z’n allen hard gewerkt om de stad nog leefbaarder, duurzamer en aantrekkelijker te maken dan ze al was, voor bewoners én bezoekers. En voorlopig werken we nog wel even door.

Jouw profiel

We doen het op z’n Rotterdams: met lef én met elkaar. We doen dat door uit te proberen, van elkaar te leren en elkaar te stimuleren en verder te brengen. Circulair is een onderwerp waarin we met Rotterdammers zoeken naar nieuwe manieren van handelen. In de praktijk zorgen we ervoor dat er nieuwe kennis beschikbaar komt. Resultaten uit pilots en onderzoeken delen we met elkaar. Of beter zelfs: die voeren we uit mét elkaar.

Je neemt het volgende mee:
 
 • Afrondende fase van je HBO/WO-opleiding (voorkeur: civiele techniek, , logistiek, IT of bouwkunde, milieukunde, ruimtelijke ontwikkeling, klimaat en management);
 • Je hebt kennis van en ervaring met het onderwerp ‘circulaire bouwen of economie’;
 • Je werkt planmatig, nauwkeurig en resultaatgericht. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Je bent scherp op details;
 • Je kunt goed organiseren en laat niets over aan het toeval. Je deinst niet terug voor krappe deadlines;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Wat wij jou bieden

Wij bieden een stagevergoeding van € 500,00 op basis van een 36-urige werkweek.
Je krijgt de mogelijkheid om in alle facetten van de functie ervaring op te doen. We werken er hard aan om in deze coronatijd in verbinding met elkaar te blijven. De contacten zijn nog veelal digitaal, telefonisch en via MS-teams maar we zijn als organisatie aan het onderzoeken welke werkzaamheden op een van onze Rotterdamse locaties plaats gaan vinden.

 

Daarom stage lopen voor Rotterdam

Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

Start

Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

Start

Heb je interesse?

Wil jij graag ervaring opdoen binnen een grote organisatie waar vrijheid en ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en innovatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer direct via de ‘solliciteer’ button. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of wil je meer weten over deze stage? Neem dan contact op met: Ido Bol via ia.bol@rotterdam.nl of 06-20610672.
 

Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

Vragen?
Neem contact op met Team

Team Stagebureau