Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair(e) HBO, Schone Stad, team Marien Zwerfafval Monitoring

Opleidingsniveau
HBO
Aantal uren
0 - 36 uur
Vakgebied
Milieu, Sociaal/Maatschappelijk
Salarisindicatie
€ 0 - € 500 p.m.
Solliciteer vóór
1 juli 2021
Contractvorm
Stage
Solliciteer direct

Jouw functie

Wil jij helpen met het schoner maken van het water in Rotterdam? Wil jij de plastic soep in de oceaan verminderen? Kom dan meehelpen in het team marien zwerfafval. In 2030 willen we 90% minder afval via de Rotterdamse wateren laten mee stromen naar de Noordzee. Dit doen we door de komende jaren te voorkomen dat er afval in het water komt, het afval uit het water op te ruimen en door dit afval circulair te verwerken tot een duurzaam nieuw product.

Om inzicht te krijgen in de problematiek van dit (plastic)afval is het nodig om analyses te doen. Er moet een goed beeld komen van de samenstelling en eventuele bron van het afval.
Door erachter te komen wat de samenstelling van het afval is op de verschillende hotspot locaties in de stad kunnen er lokale passende interventies genomen worden. Als de bron van het afval geregistreerd wordt kunnen er maatregelen richting fabrikant genomen worden. Beiden ter preventie en repressie van het afval. Hiervoor moet een sorteer en analyse centrum worden opgezet. Voor het monitoren van de interventies in de stad en de effectiviteit te bepalen kan er ook gebruik gemaakt worden van dit analyse centrum. Nadat het afval is gesorteerd, geanalyseerd en geregistreerd kan het circulair worden verwerkt in duurzame nieuwe producten. Een bijkomende kans is om er een educatie en bewustwordingslocatie van te maken i.s.m. basisonderwijs en hoger onderwijs.

Wij vragen jou om dit sorteer, analyse en educatie centrum op te zetten. Eerst met een goed bedrijfsplan en daarna de uitvoering. Dit hoef je natuurlijk niet allemaal zelf te doen, maar het moet wel geregeld worden. Je kunt hierbij gebruik maken van de hulp van collega’s. Wij zoeken juist iemand die lijntjes kan verbinden, praktische oplossingen bedenkt en het overzicht bewaard om zo dit centrum te realiseren.

Werktijden zijn in het kader van ‘anders werken’ flexibel en in overleg. Veelal zal er digitaal en thuis worden gewerkt. Bezoekjes aan de locatie van het sorteer en analyse centrum zijn natuurlijk ook noodzakelijk. De begeleiding zal gebeuren door de adviseur (marien) zwerfafval. Zij heeft een heel team van collega’s en regionale samenwerkingspartners om haar heen verzameld waar kennis en ervaringen worden gedeeld om doelen te bereiken.
 

Jouw profiel

Je bent een spin in het web voor het regelen van de dingen die nodig zijn. Je bewaard het overzicht en bent aanjager als afspraken dreigen uit te lopen. Je houdt van nieuwe ideeën, maar ook van het uitvoeren en borgen daarvan. Je kunt werken in een omgeving die in verandering is en hebt een “experimenteer mentaliteit”. Kennis van dit onderwerp is absoluut geen vereiste. Het is vooral belangrijk dat je makkelijk contact legt en het fijn vindt te werken aan een doel.
 

Ons aanbod

We bieden je:

  • De kans om een bijdrage te leveren aan minder (plastic)afval in het milieu en in de oceanen.
  • Een innovatieve, zeer actuele en dynamische werkomgeving in een klein en hecht team. Met daarbij een groot regionaal samenwerkingsnetwerk van overheden en bedrijfsleven.
  • Veel vrijheid in het invullen van jouw rol binnen het team Marien Zwerfafval.
  • Een standaard stagevergoeding vanuit de gemeente.

Dit item is gesloten.

De afdeling

Dit item is gesloten.

Onze organisatie

Heb je interesse?

Wil jij graag ervaring opdoen binnen een grote organisatie waar vrijheid en ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en innovatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer direct via de ‘solliciteer’ button. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over deze stage? Neem dan contact op met Linda van Rij, adviseur (marien) zwerfafval, 06-12627916, LR.vanrij@rotterdam.nl
 

Bij Gemeente Rotterdam hechten we veel waarde aan integriteit, diversiteit, het creëren van gelijke kansen en interne doorgroeimogelijkheden. Wil je solliciteren? Lees hier waar we waarde aan hechten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vragen? Neem gerust contact op met Team

Team Stagebureau,
Recruiter