Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair(e) HBO, Schone Stad, team Marien Zwerfafval inzamelen

Opleidingsniveau
HBO
Aantal uren
0 - 36 uur
Vakgebied
Milieu, Sociaal/Maatschappelijk
Salarisindicatie
€ 0 - € 500 p.m.
Solliciteer vóór
1 juli 2021
Contractvorm
Stage
Solliciteer direct

Jouw functie

Wil jij helpen met het schoner maken van het water in Rotterdam? Wil jij de plastic soep in de oceaan verminderen? Kom dan meehelpen in het team marien zwerfafval. In 2030 willen we 90% minder afval via de Rotterdamse wateren laten mee stromen naar de Noordzee. Dit doen we door de komende jaren te voorkomen dat er afval in het water komt, het afval uit het water op te ruimen en door dit afval circulair te verwerken tot een duurzaam nieuw product.

In de eerste helft van 2021 is er een inventarisatie gedaan van de effectiviteit van bestaande en nieuwe afvangsystemen in verschillende condities waarbij ook een inschatting is gemaakt van de effectiviteit van afvangsystemen ten opzichte van elkaar. Een modelmatige benadering van de effectiviteit, waarbij parameters als actief of passief, plaatsing in het watersysteem, belemmeringen en flexibiliteit beschreven zijn. De volgende stap in dit onderzoek is de strategische locaties in Rotterdam in kaart brengen voor mogelijke afvangsystemen. De implementatiekosten en onderhoudskosten in beeld brengen van de verschillende vangsystemen om zo een goed netwerk te bouwen van afvangsystemen in Rotterdam. Daarna volgt het testen van de vangsystemen.

Daarnaast ondersteun je als secretaris een of meer werkgroepen van de Community of Practise Plastic waar diverse overheden en bedrijven hun kennis over plastic delen op het gebied van inzameling, monitoring en hergebruik.

Werktijden zijn in het kader van ‘anders werken’ flexibel en in overleg. Veelal zal er digitaal en thuis worden gewerkt. Bezoekjes aan de locaties van de afvangsystemen zijn natuurlijk ook noodzakelijk. De begeleiding zal gebeuren door de adviseur (marien) zwerfafval. Zij heeft een heel team van collega’s om haar heen verzameld waar kennis en ervaringen worden gedeeld om gezamenlijke doelen te bereiken.

 

Jouw profiel

Je bent een spin in het web voor het regelen van de dingen die nodig zijn. Je bewaard het overzicht en bent aanjager als afspraken dreigen uit te lopen. Je houdt van nieuwe ideeën, maar ook van het uitvoeren en borgen daarvan. Je kunt werken in een omgeving die in verandering is en hebt een “experimenteer mentaliteit”. Kennis van dit onderwerp is een pre.

Onze voorkeur gaat uit naar een student Civiele techniek, Werktuigbouwkunde of Watermanagement
 

Ons aanbod

We bieden je:

  • De kans om een bijdrage te leveren aan minder (plastic)afval in het milieu en in de oceanen.
  • Een innovatieve, zeer actuele en dynamische werkomgeving in een klein en hecht team.
  • Veel vrijheid in het invullen van jouw rol binnen het team Marien Zwerfafval.
  • Een stagevergoeding vanuit de gemeente.

Dit item is gesloten.

De afdeling

Dit item is gesloten.

Onze organisatie

Heb je interesse?

Wil jij graag ervaring opdoen binnen een grote organisatie waar vrijheid en ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en innovatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer direct via de ‘solliciteer’ button. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over deze stage? Neem dan contact op met Linda van Rij, adviseur (marien) zwerfafval, 06-12627916, LR.vanrij@rotterdam.nl
 

Bij Gemeente Rotterdam hechten we veel waarde aan integriteit, diversiteit, het creëren van gelijke kansen en interne doorgroeimogelijkheden. Wil je solliciteren? Lees hier waar we waarde aan hechten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vragen? Neem gerust contact op met Team

Team Stagebureau,
Recruiter