Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair(e) HBO | Meewerkstage/Afstudeerstage | Ontwikkelcoach Instrumentenhuis

Ben jij op zoek naar een leuke stage en wil je ervaring opdoen met de ontwikkeling en bemiddeling van de Rotterdamse burger? Dan zoeken wij jou!

Team Stagebureau

Mail
Aantal uren
36 uur per week
Contractvorm
Meewerk/afstudeerstage
Solliciteer t/m
30 augustus 2022

Jouw rol

Word jij een van onze hbo-stagiairs bij cluster Werk & Inkomen binnen de afdeling Instrumentenhuis? Bij de afdeling Instrumentenhuis zijn wij voor onze verschillende teams op zoek naar bevlogen hbo-stagiairs. Onze hoofdtaak is om op betrokken en professionele wijze de Rotterdamse werkzoekenden te begeleiden en coachen bij het vinden en behouden van betaald werk. Ben jij op zoek naar een leuke werkervaringsplaats/ meeloopstage binnen de gemeente en wil je ervaring opdoen met de ontwikkeling en bemiddeling van de Rotterdamse burger? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Het Instrumentenhuis is zeer divers, hieronder zijn de teams beschreven waar je ervaring kan opdoen.

Buro Werk
Buro Werk is gericht op preventie van potentiële uitkeringsgerechtigden. Rotterdamse burgers die arbeidsgeschikt zijn, worden tijdens de beoordelingsfase van de aanvraag van de uitkering door de Ontwikkelcoaches bemiddeld richting betaald werk. Dit gebeurt binnen 8 weken. Wij werken samen met de verschillende teams binnen het Instrumentenhuis en ook met clusters daarbuiten.

WW@Work
De gemeente Rotterdam en het UWV zijn een intensieve samenwerking aangegaan. Werkzoekenden met een WW-uitkering van 6 maanden of korter worden door adviseurs van WW@WORK actief begeleid naar betaald werk. De gemeente wil hiermee de instroom in de bijstand voorkomen. Wij werken samen met iedereen die onze werkzoekenden verder kan helpen.

Team Recruitment
Team recruitment werft en selecteert werkzoekenden met een Participatiewet-uitkering voor werkgevers die vacatures hebben en waarmee een overeenkomst gesloten is. Wij zorgen voor de juiste match! Wij onderhouden contact met zowel de kandidaten, accountmanagers, werkcoaches en werkgevers.

Jobhunting
Team Jobhunting heeft als doel om zo veel mogelijk hulpbehoevende werkzoekende Rotterdammers aan een duurzame baan te helpen. Het startpunt zijn in dit geval niet de sociaal betrokken werkgevers maar de werkzoekenden zelf waarvoor op maat naar een passende baan wordt gezocht. Hiervoor ondersteunen de Jobhunters de kandidaten die klaar zijn om te kunnen en willen werken.
Wij zijn op zoek naar een betrokken en leergierige teamplayer die via een meewerkstage werkervaring wil opdoen in het maken van de juiste match. Dit doet hij/zij door de koppeling tussen hulpbehoevende werkzoekende en sociaal betrokken werkgever te realiseren.

Jobcoaching
Team Jobcoaching/nazorg is gericht op preventie van uitval en het bewerkstelligen van duurzame uitstroom. Zodra een Rotterdamse burger betaald werk heeft gevonden wordt de medewerker van team Jobcoaching ingeschakeld voor de begeleiding op het gebied van werk(behoud). Dit doen ze door de werkzoekende te stimuleren om te ontwikkelen, door begeleiding van de werkzoekende op de werkvloer en door het begeleiden van de werkgever bij het aansturen van de kandidaat. Wij werken met diverse doelgroepen.

Teams Ontwikkeling
Deze teams zorgen ervoor dat er een aanbod is voor alle werkzoekenden die zich gaan ontwikkelen naar werk. Daarbij kun je denken aan training, scholing en het opdoen van werkervaring. In de teams zoeken wij een stagiair die werkervaring op wil doen op het gebied van methodisch en projectmatig werken, netwerken en organiseren.

Team Kinderopvang
Een belangrijke doelstelling van de Participatiewet (PW) is uitstroom en activering van uitkeringsgerechtigden. Is de zorg voor kinderen hierbij een belemmering, dan schakelt de werkcoach of jongerencoach ons in! Onze taak is om het recht vast te stellen op kinderopvang als dit binnen informele kring onvoldoende mogelijk is. Iedereen die een uitkering ontvangt en een traject, opleiding volgt en/of gedeeltelijk werkt, kan daarbij in aanmerking komen voor een compensatie in de kinderopvangkosten vanuit de Gemeente Rotterdam.
Je werkt samen met collega’s aan de kwaliteit van leven van de Rotterdammers en zorgt ervoor dat iedere Rotterdammer zorg of hulp krijgt, werkt en zijn of haar talenten ontwikkelt, maar ook toegang heeft tot sport, cultuur en goed onderwijs.

Jouw profiel

  • Je kan in het team werkervaring opdoen, meelopen met diverse collega’s en jouw stage vragen hierin meenemen
  • De werktijden zijn gemiddeld genomen van 9.00u-17.00u
  • Je gaat samenwerken met diverse collega’s van het Instrumentenhuis en diverse andere teams binnen Werk & Inkomen
  • Neem zelf het initiatief, geef aan wat je graag wil leren en hoe je dat gaat bereiken. Wij geven graag een kijkje in de keuken.

Ons aanbod 

Wij bieden een stagevergoeding van €500,00 op basis van een 36-urige werkweek.
Als stagiaire ben je onderdeel van ons team en krijg je de mogelijkheid om in alle facetten van de functie ervaring op te doen. Dit geldt ook voor deelname aan trainingen die het team volgt. De contacten zijn fysiek, digitaal en telefonisch.

Daarom stage lopen voor Rotterdam

Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

Start

Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

Start

Heb je interesse?

Heb je interesse voor 1 van deze teams en deze mooie kans om ervaring op te doen binnen het instrumentenhuis, solliciteer dan via de sollicitatie button. De sluitingsdatum van deze vacature is eind augustus. Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met  Astrid van Aalst, bij voorkeur via de mail: a.vanaalst@rotterdam.nl (06-51513670).
 

Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

Vragen?
Neem contact op met Team

Team Stagebureau