Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair(e) HBO | Meewerkstage | Specialist Woningvervuiling | Advies

Opleidingsniveau
HBO
Aantal uren
0 - 32 uur
Vakgebied
Zorg/medisch
Salarisindicatie
€ 0 - € 500 p.m.
Solliciteer vóór
14 december 2021
Contractvorm
Meewerk/afstudeerstage
Solliciteer direct

Jouw functie

Het Team woningvervuiling en advies voert zijn werkzaamheden uit onder de vlag van de GGD wet publieke gezondheid. De doelgroep is heel divers maar hebben allen een complexe woonsituatie gemeen, waarbij sprake is van ernstige vervuiling of van een volle woning. Vaak mijden deze mensen zorg tegen beter weten in, hebben geen (ondersteunend) sociaal netwerk, zijn daardoor op zichzelf aangewezen en leven geïsoleerd of leiden een dubbelleven. Er is vaak sprake van schaamte en hebben zij het vertrouwen in de medemens verloren.
Je leert bij ons hoe je deze doelgroep kan benaderen met een oordeelvrije en kritiekloze houding. Je hebt geduld nodig en soms een lange adem. Het betreft maatwerk, elke cliënt en situatie is anders en creatief denken is nodig.
Woningvervuiling is een symptoom van onderliggende problematiek. Doel is om deze onderliggende problematiek naar boven te krijgen. Je leert bij ons hoe je dit moet onderzoeken, analyseren en conclusies trekken. Daarnaast leer je hoe je de diverse clientgroepen moet benaderen, samenwerken met diverse instanties en je leert hoe je om moet gaan met tegengestelde belangen. Je loopt stage in een klein team met 4 bevlogen en ruim ervaren medewerkers. Je maakt kennis met de methodiek ‘aanpak woningvervuiling’ . Je maakt kennis met de aanpak woningvervuiling vanaf melding, huisbezoek tot en met een schoonmaak. De schoonmaak is onderdeel van een plan gericht op voorkomen van recidive en maatschappelijk herstel van de client.

In dit team werken 4 betrokken sociaal werkers met ruime ervaring in de doelgroep. Binnen dit team ligt de kans je te ontplooien in de vele facetten van hulpverlening. Van zeer praktisch (helpen bij een schoonmaak) tot het leveren van bemoeizorg tot overleggen binnen alle lagen van de gemeente en daarbij de visie en taken van dit team leren uitdragen. Je kunt jezelf ontwikkelen als coördinator met een onderzoekende en adviserende rol. Door het opgestelde convenant tussen GGD, Bouw- en Woningtoezicht en Afdeling Veilig Leven van de Brandweer werk je met ketenpartners die je niet vaak tegenkomt binnen het Sociaal Domein. Kortom, een unieke en dynamische stageplek!

 

Jouw profiel

HBO opleiding in de richting van HBO Social work (of HBO-V?). Wij zoeken per 1-2-2022 iemand met interesse in een brede doelgroep, een creatieve en nieuwsgierige inslag. Je bent niet bang voor vervuilde woningen maar hebt vooral oog voor de mens achter de soms bizarre omstandigheden waarin zij wonen. Je maakt makkelijk contact met zowel cliënten als andere professionals.
 

 

Ons aanbod

Wij bieden je een team met zeer betrokken collega’s, waar je terecht kunt voor vragen en advies.

Advies aanvulling:
De stagevergoeding op HBO-niveau bij de Gemeente Rotterdam bedraagt  € 500 (bruto) per maand gebaseerd op een 36-urige werkweek.
 

 

Dit item is gesloten.

De afdeling

Dit item is gesloten.

Onze organisatie

Heb je interesse?

Lijkt dit je wat? Solliciteer dan voor 15-12-2021 direct via de ‘solliciteer’ button. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over deze stage? Neem dan contact op met Fattouch Kamhi 06 –10676089 f.kamhi1@Rotterdam.nl
 

Bij Gemeente Rotterdam hechten we veel waarde aan integriteit, diversiteit, het creëren van gelijke kansen en interne doorgroeimogelijkheden. Wil je solliciteren? Lees hier waar we waarde aan hechten. Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor Gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vragen? Neem gerust contact op met Team

Team Stagebureau,
Recruiter