Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair(e) | HBO | Meewerkstage | Juridisch adviseur | Team bezwaar

Ben jij geïnteresseerd in het bestuursrecht en in de gemeente Rotterdam, dan hebben wij een leuke en leerzame stageplek voor jou!

Team Stagebureau

Mail
Salarisindicatie
€ 0 - € 500 bruto p.m.
Aantal uren
36 uur per week
Contractvorm
Meewerk/afstudeerstage

Jouw rol

Binnen de afdeling Juridische diensten team Bezwaar behandel je bezwaarschriften die zijn ingediend tegen besluiten van de gemeente Rotterdam. Hierbij gebruik je wet- en regelgeving en jurisprudentie. Op basis van jouw onderzoek neem jij als juridisch adviseur binnen team Bezwaar de beslissing op het ingediende bezwaarschrift. Jouw rol als juridisch adviseur is om kritisch en objectief naar het bezwaarschrift en de onderliggende stukken te kijken. Nadat je bezwaarmaker hebt gehoord neem je een besluit namens het college.
Als juridisch adviseur heb je eveneens contact met het cluster dat het besluit, waartegen bezwaar is ingediend, heeft genomen.

Je loopt 32 uur per week stage bij ons. De stage bij ons is voor minimaal vijf maanden en maximaal 10 maanden.


Wat wij je bieden:
  • Een stageplek voor 32 of 36 uur per week;
  • Een team waarin je fijn samenwerkt en veel van elkaar leert;
  • Een vaste stagebegeleider maar daarnaast ook in roulatie verschillende begeleiders zodat je ook van hun werkwijze kunt leren;
  • De stagevergoeding bij de Gemeente Rotterdam bedraagt € 500,00 (bruto) per maand gebaseerd op een 36-urige werkweek. Bij een lager aantal uren per week wordt de vergoeding naar rato vastgesteld.
Of je nu paspoorten of rijbewijzen verstrekt, bezoekers begeleidt in het stadsarchief of huisbezoeken doet. Bij Dienstverlening & Publiekszaken doen we alles altijd in nauwe verbondenheid met de stad.

Jouw profiel

Het gaat om een stage waarin je idealiter het volgende meeneemt:
  • Bij voorkeur HBO-profiel Overheidsjurist.
  • Je kunt starten in februari 2023 en ons team versterken tot minimaal eind juli.

Daarom stage lopen voor Rotterdam

Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

Start

Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

Start

Heb je interesse?

Spreekt dit je aan? Dan horen wij graag waar jij van bent en praten we uitgebreid verder. Je kunt direct solliciteren via de ‘solliciteer’ button. Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie? Neem dan contact op naam mevrouw mr. G.L. Andriessen Bermudez Escobar, 0610660736 of via het e-mailadres stage_bij_teambezwaarbco@rotterdam.nl. 


 

Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

Vragen?
Neem contact op met Team

Team Stagebureau