Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Jouw favoriete vacatures

Klik op onderstaande functietitel(s) voor meer informatie over deze vacature(s). Je kunt dan ook direct solliciteren.

  Stagiair(e) | HBO | Meewerkstage | Jongerenloket

  Ben jij diegene die graag aan de slag gaat met en voor de Rotterdamse jongeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
  € 0 - € 500 bruto p.m.
  Salarisschaal 1
  36 uur per week
  Meewerk/afstudeerstage
  Solliciteer t/m 16 april 2023
  Recruiter : Team Stagebureau
  Solliciteer direct

  Jouw rol

  Wil jij leren hoe Rotterdamse jongeren worden begeleid naar een zo groot mogelijke sociale en economische zelfstandigheid? Ben jij empathisch, kan je goed samenwerken en ben je opzoek naar een meewerk stage, waarin je de theorie kunt omzetten naar de praktijk? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij het Jongerenloket kun jij jezelf ontwikkelen tot een professionele dienstverlener in de doelgroep van 18 t/m 26 jaar. De stageperiode is voor 9 maanden vanaf september 2023.

  Jongerenloket
  Het Jongerenloket valt onder de directie Maatschappelijke Ondersteuning in Wijk (MOW) van cluster Maatschappelijke Ontwikkeling (MO). Het Jongerenloket adviseert en ondersteunt Rotterdamse jongeren op weg naar een zo groot mogelijke sociale en economische zelfstandigheid. Onze dienstverlening richt zich op jongeren waarbij er (meestal) sprake is van Multi problematiek.

  De doelgroep van het Jongerenloket is zeer divers. Daarom hebben wij collega’s met verschillende specialismes, zoals ex-detentie, statushouders, Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV), uitstroom en het Jongeren Perspectief Fonds (JPF). Graag zien wij in jouw sollicitatie terug of jij interesse hebt in één van deze specialismes.

  Ons aanbod 
  We bieden een leuke stageplek als jongerenconsulent bij het Jongerenloket van de gemeente Rotterdam. Het Jongerenloket is er voor Rotterdamse jongeren van 18 t/m 26 jaar die ondersteuning nodig hebben op het gebied van onderwijs, werk, inkomen, schulden en/of zorg. Deze jongeren krijgen een jongerenconsulent toegewezen. Als jongerenconsulent onderzoek jij wat de jongere nodig heeft en bedenk je een aanpak op maat. Je helpt de jongere planmatig verder met als einddoel school, werk of de juiste zorg. Je helpt ook bij praktische zaken, zoals het aanvragen van een uitkering. We werken samen met verschillende professionals zoals collega’s van de wijkteams, Vraagwijzers of het cluster Werk en Inkomen. Daarnaast werken we ook samen met externe trajectaanbieders en jongerenwerkers.

  Jongerenconsulenten gaan jou begeleiden en zullen je verder helpen bij het vertalen en behalen van de volgende leerdoelen:
  • Het verkrijgen en toepassen van de inzichten in verschillende situaties.
  • Methodisch en reflectief denken en handelen.
  • Toepassen van sociaal communicatieve vaardigheden.
  • Het opstellen van een gespreksverslag en het opstellen van een maatregel rapportage.
  • Verzamelen van relevante informatie om tot een goed beeld te komen van de organisatie die de stageplek verleent.
  • Theoretische kennis en praktische vaardigheden koppelen aan de beroepspraktijk.
  • Bijhouden van de verschillende werkzaamheden, binnen jouw stage, en omschrijven als zijnde gedane activiteiten aan de hand van een logboek.
  • In samenspraak met de begeleider op de stageplaats een SMART geformuleerd persoonlijk leerdoel formuleren voor de volgende stageperiode.

  Bij het Jongerenloket bieden we jou een groot in- en extern sociaal netwerk, waarin je jezelf vrij kunt bewegen. Je wordt in de gelegenheid gesteld om binnen dit sociaal maatschappelijk netwerk een kijkje in de keuken te nemen. Je zal meelopen bij verschillende netwerkpartners, trajecten en indien wenselijk ook bij andere afdelingen.
   
  • Wij bieden een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
  • Je krijgt de gelegenheid om te leren van onze zeer bevlogen en kundige collega’s.
  • Daarnaast kun je verschillende inhoudelijke trainingen en workshops volgen.
  • Samen met andere stagiaires wordt jou alle ruimte geboden om jezelf te ontdekken en ontwikkelen in de praktijk.
  • Flexibele werkplekken in heel Rotterdam; wij werken vanuit verschillende gemeentelijke locaties, bij onze trajectaanbieders en in de wijk.
  Je werkt samen met collega’s aan de kwaliteit van leven van de Rotterdammers en zorgt ervoor dat iedere Rotterdammer zorg of hulp krijgt, werkt en zijn of haar talenten ontwikkelt, maar ook toegang heeft tot sport, cultuur en goed onderwijs.

  Jouw profiel

  Jij volgt een hbo-opleiding en gaat het 3e schooljaar in. Je studeert in de richting van social work, toegepaste psychologie, sociaal juridische- of maatschappelijke dienstverlening of iets vergelijkbaars.  Wij zijn opzoek naar stagiaires die de handen uit de mouwen durven te steken en graag samenwerken met bevlogen collega’s. Hiervoor is het belangrijk dat je leergierig, flexibel en communicatief vaardig bent. Het is een uitdagende functie, in een omgeving waar veel gebeurt. Je kunt rekenen op intensieve begeleiding, waarbij je de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen naar een professionele jongerenconsulent.


   

  Daarom stage lopen voor Rotterdam

  Bij een stad die je elke dag uitdaagt en het beste in jou naar boven haalt, hoort een eigentijdse overheid die meebeweegt met de energie van de stad. Zo’n organisatie wil de gemeente Rotterdam zijn. Jaarlijks bieden wij 1000 studenten de kans om zichzelf te laten zien tijdens hun stage. Om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen, want Rotterdam staat open voor jong talent. Wij zijn heel benieuwd naar jouw unieke kijk op onze stad én organisatie. We creëren de voorwaarden zodat jij ervaring kunt opdoen en kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van professionals. In een omgeving met collega’s die veilig en vertrouwd voelt. Waar je jezelf kan, mag en durft te zijn.

  Stagiairs Asli & Laurens over hun stage

  Start

  Stagiairs Sasha & Yasmin over hun stage

  Start

  Heb je interesse?

  Heb je interesse in een stage bij het Jongerenloket? Solliciteer direct via de ‘solliciteer’ button. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over deze stage? Neem dan contact op met Anita Romanova, 06-28824667, an.romanova@rotterdam.nl of Helen van der Aa, 06-34186273, he.vanderaa@rotterdam.nl.

  We zien graag jouw cv en motivatie, waarin jij jezelf presenteert op een creatieve manier. Hoe je dit doet mag je zelf invullen. De sluitingsdatum van de vacature is 16 april 2023.
   
  • De sollicitatiegesprekken vinden plaats de eerste twee weken van juni 2023.
  • De selectie wordt bekend gemaakt in de derde week van juni 2023.
  • Aanvang van de stage is september 2023.
                 
   

  Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor de gemeente Rotterdam? Lees meer over externe inhuur.

  Vragen?
  Neem contact op met Team

  Team Stagebureau

  Stagiair(e) | HBO | Meewerkstage | Jongerenloket

  Ben jij diegene die graag aan de slag gaat met en voor de Rotterdamse jongeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!
  € 0 - € 500 bruto p.m.
  Salarisschaal 1
  36 uur per week
  Meewerk/afstudeerstage
  Solliciteer t/m 16 april 2023
  Recruiter : Team Stagebureau
  Solliciteer direct