Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair(e) Analyse Gezondheidsproject Beverwaard

Opleidingsniveau
HBO, WO
Aantal uren
24 - 36 uur
Vakgebied
Documentatie & Informatie, Sociaal/Maatschappelijk
Salarisindicatie
€ 460.5 - € 537.25 p.m.
Verloopdatum
1 november 2019
Contractvorm
Stage
Solliciteer direct

Jouw functie

Wat kunnen we leren van 54 gezinnen met schoolgaande kinderen in een kwetsbare wijk? De afgelopen 3 jaar is in het project Gezond in Beverwaard samengewerkt tussen een basisschool, lifestylecoach en onderzoekers om de gezondheid van kinderen in de Beverwaard te verbeteren. In het project is een brug geslagen tussen lesprogramma’s in de klas, huisbezoeken en samenwerkende organisaties in de wijk. Het totaal geeft een uniek en nauwkeurig inkijkje in het leven van deze kinderen; op school, thuis en in de wijk. Daarbij wordt het begrip gezondheid breed benaderd: niet alleen eten en bewegen, maar bijvoorbeeld ook lekker in je vel zitten, meedoen, veiligheid en talentontwikkeling zijn onderdeel van het programma. Hoe ontstaat (on)gezond gedrag en hoe kunnen mensen blijvend gemotiveerd worden om gezond(er) te leven?
Het project maakt deel uit van het programma Gezonde Toekomst Dichterbij van het Fonds Nuts Ohra. Dit richt zich op het verbeteren van de gezondheid van gezinnen in achterstandssituaties. Samen met 45 andere projecten worden de resultaten meegenomen in een landelijke evaluatie. Voor meer informatie over Veldacademie en het project, zie: https://www.veldacademie.nl/projecten/gezond-in-beverwaard

Periode
De interventieperiode van het project zit er nu op. De kinderen hebben hun CITO-toets gehad en gaan van school. Tot en met december 2019 zal het onderzoeksteam de opgehaalde data nog verder analyseren. De data is een bijzondere mix van enquêtes, observaties, huisbezoeken, schoolresultaten en ziekteverzuim, maar ook creatieve opdrachten en film. In de analyse wordt samengewerkt met het Erasmus mc en het bureau Springco. Veldacademie is op zoek naar stagiair(e)s van verschillende opleidingen om het onderzoeksteam te versterken.

Werkzaamheden
Als stagiair ben je nadrukkelijk onderdeel van het team. Daarnaast bestaat – afhankelijk van het type stage – de ruimte om je eigen onderzoeksvraag te formuleren en de vragen en acties die daaruit voortkomen uit te voeren. Daarbij word je begeleid door ervaren (actie)onderzoekers van Veldacademie.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal HBO niveau;
 • Je vindt het betekenisvol om met je inzichten bij te kunnen dragen aan de gezondheid van kinderen in achterstandswijken.
 • Je vindt het leuk om iets tot op de bodem uit te zoeken, verdiepende vragen te stellen en voor te leggen aan mensen uit de praktijk.
 • Je bent inhoudelijk gedreven, hebt gevoel voor het vraagstuk en kunt goed samenwerken;
 • Je bent minimaal 24 uur (3 dagen) per week beschikbaar;
 • Je werkt zelfstandig en geordend en kan improviseren wanneer dat nodig is;
 • Kennis van het programma Atlas.ti is een pré, maar niet noodzakelijk.

Ons aanbod

 • Een inspirerende werkplek op een dynamisch kantoor in Rotterdam Charlois;
 • Een positie in een leuk en divers team;
 • Veel ruimte voor eigen initiatief;
 • Contact met professionals en opdrachtgevers in de praktijk;
Ben je een HBO student dan ontvang je een stagevergoeding van € 460,50 bruto per maand op basis
van een 36-urige werkweek. Als je een WO student bent dan ontvang je een stagevergoeding van € 537,25 bruto per maand op basis van een 36 urige werkweek.

Dit item is gesloten.

De afdeling

Dit item is gesloten.

Onze organisatie

Heb je interesse?

Stuur je CV en sollicitatiebrief naar info@veldacademie.nl. Als je nog vragen over de stage hebt dan kan je bellen met Andrea Fitskie tel.: 06-29555007 e-mail: andrea@veldacademie.nl of
Judith Segers tel.: 06-18343378 e-mail: jjg.segers@rotterdam.nl 

 
 

Vragen? Neem gerust contact op met Pinar

Pinar Alpaslan,
Recruiter