Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Stagiair Innovatieplatform Frontlijn

Opleidingsniveau
HBO
Aantal uren
32 uur
Vakgebied
Sociaal/Maatschappelijk, Welzijn
Salarisindicatie
€ 0 - € 250 p.m.
Contractvorm
Stage
Solliciteer direct

Jouw functie

Ben jij die student met een sociale instelling? Dan ben je hier op de juiste plek! Je zal namelijk intensief contact met bewoners hebben, waardoor je een realistisch beeld krijgt van de complexe problematiek waar veel bewoners van Rotterdam mee te maken hebben. Bewoners behoren tot diverse doelgroepen: gezinnen, alleenstaande ouders, kinderen, jongeren, autochtoon en allochtoon.
Je staat er niet alleen voor. Met een medestudent ga je op huisbezoek, met bewoners naar instanties en ga je in de uitvoering aan de slag met alles wat daarbij komt kijken.
Je bent verantwoordelijk voor je eigen casussen, onder intensieve begeleiding van een ervaren stagebegeleider die eindverantwoordelijk is. Verder zal je de volgende uitdagende taken op je nemen:
-Je coacht bewoners in gedragsverandering en je leert hen vaardigheden aan.
- Je maakt hierbij gebruik van een systeemgerichte aanpak.
- Je brengt het formele en informele netwerk van bewoners in kaart en je bevordert de samenwerking   binnen dit netwerk. 

 -Je past het opgestelde plan van aanpak indien nodig en samen met de bewoners aan.

 
 

Jouw profiel

Volg je de HBO opleiding Social Work, SPH, Toegepaste Psychologie, SJD of Pedagogiek ?
Ga je graag zelfstandig aan de slag, werk je graag mee aan nieuwe innovatieve werkwijzen, werk je graag samen met collega's, ben je niet bang om fouten te maken ? Dan zijn wij op zoek naar jou !  Het team van professionals staat altijd klaar om je te begeleiden.  We gaan ervan uit dat je bereid bent om een bijdrage te leveren aan de versterking van vaardigheiden van kwetsbare Rotterdammers om lastige leefsituaties te boven te komen.
 

Ons aanbod

Frontlijn is op zoek naar studenten voor de jaarlijkse februari en september instroom. De stagevergoeding bedraagt € 250,-  bruto per maand op basis van een 32-urige werkweek. Regelmatig vindt er coaching on the job plaats waardoor wij een realistisch beeld krijgen van hoe jij in de praktijk acteert en je kunnen voorzien van gerichte feed­back. Door een stage bij Frontlijn word je gedwongen om je eigen visie te ontwikkelen op het werk en ervaar je hoe complex het werk binnen het sociale domein kan zijn.

 
 

Dit item is gesloten.

De afdeling

Dit item is gesloten.

Onze organisatie

Heb je interesse?

Stuur dan je motivatiebrief en CV naar: stagefrontlijnmo@rotterdam.nl
Wil je eerst meer informatie over de stage?
Neem contact op met Freek de Jong, 06 43 83 54 18 voor meer informatie over het Innovatieplatform in IJsselmonde.
 
Voor het Innovatieplatform in Delfshaven kun je meer informatie over de stage opvragen bij Tamar Kendall, 06 51 56 44 39.
 
 

Vragen? Neem gerust contact op met Pinar

Pinar Alpaslan,
Recruiter