Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Meewerkstage Webredactie Productencatalogus Rotterdam

Opleidingsniveau
HBO
Aantal uren
32 uur
Vakgebied
Communicatie
Salarisindicatie
€ 0 p.m. max.
Contractvorm
Stage
Solliciteer direct

Jouw functie

Wij zoeken een stagiair webredactie die verantwoordelijk en sociaal is, met een pro- actieve houding en snel uit de voeten kan met diverse ICT applicaties en systemen. Iemand die met passie die mee wil werken aan de online productencatalogus (PDC) op Rotterdam.nl. Als onderdeel van de PDC-redactie schrijf en redigeer je teksten van product- en locatiepagina’s voor verschillende gemeentelijke afdelingen. Zo zorg je dat PDC pagina’s actueel, begrijpelijk en goed vindbaar op Rotterdam.nl staan. Daarnaast gebruik je feedback van webbezoekers, user experience (UX) testen en webstatistieken om PDC content op Rotterdam.nl te optimaliseren. Tot slot denk je mee over hoe we onze digitale dienstverlening naar burgers en ondernemers nog beter kunnen maken!
 

Jouw profiel

  • HBO werk- en denkniveau
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling
  • Bekend met SEO en kennis van taalniveaus en webrichtlijnen is een pré
  • Zelfstandigheid en het vermogen om mee te denken
  • Verantwoordelijkheidsgevoel
  • Ervaring met digitale communicatie en het werken in een CMS is een pré
  • We vragen een stagiair voor minimaal 5 maanden (start in september) voor tenminste 3 dagen in de week.
 

Ons aanbod

Als stagiair(e) krijg je de kans mee te werken binnen de PDC-redactie, een klein en enthousiast team binnen cluster Dienstverlening van de gemeente Rotterdam. Je hebt een betrokken stagebegeleider die met jou bekijkt hoe jij aan je leervragen kunt werken. Daarnaast werk je nauw samen met andere afdelingen binnen het hele concern. Wij bieden een open, creatieve en leerzame werkervaringsplek. Een boeiende en dynamische werkomgeving waar waarbij de klant centraal staat in alle activiteiten die gedaan worden. Hier kun je binnen een korte tijd veel leren over de gemeentelijke online dienstverlening.

De stagevergoeding voor een fulltime stage is €460,50. De werkplek is aan de Librijesteeg (tegenover de Laurenskerk)

De afdeling

Het team Contentmanagement en –beheer is de schakel tussen Rotterdam.nl, het uitvoerende callcenter Ro!Entree (14010) en de gemeentelijke clusters op het gebied van content, doorverbindinformatie en gekoppelde systemen.
Wij voeren de regie op de juiste, actuele informatievoorziening voor de callcenter agents en wij zijn de redactie van de product- en locatiepagina’s op Rotterdam.nl.
Het team is onderdeel van de afdeling Regie, ontwikkeling en Innovatie van de directie Klantcontact. De contentmanagers werken samen met data-analisten, planners en adviseurs samen aan het verbeteren van de dienstverlening van de gemeente Rotterdam, waarbij we de klant centraal zetten.

Onze organisatie

Het cluster Dienstverlening staat voor betrouwbare, toegankelijke en gebruikersvriendelijke dienstverlening, informatievoorziening en belastingheffing aan burgers, bedrijven, bezoekers en collega’s. Dienstverlening voert de regie op de ontwikkeling en implementatie van meerdere dienstverleningskanalen. Het zorgt voor dé frontoffice voor alle vragen aan de gemeente Rotterdam. Met Rotterdam.nl, 14 010 en stadswinkels maken we het onze klanten zo makkelijk mogelijk om aan informatie of producten te komen en hun persoonlijke zaken te regelen. Of het nu gaat om het inzien van historische boeken in het archief, het innen van belastingen zo makkelijk mogelijk maken of snelle en makkelijke levering van burgerzakenproducten.

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen.

 

Heb je interesse?

Solliciteer dan direct via de button. Via het sollicitatieformulier geef je aan waar je voorkeuren liggen qua duur, richting en soort stage.
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Liza Agerbeek, tel. (06) 43 20 00 66.

Vragen? Neem gerust contact op met Hafida

Hafida el Garreh,
Recruiter