Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

HBO-WO Stagiair interne dienstverlening

Opleidingsniveau
HBO, WO
Aantal uren
24 - 36 uur
Vakgebied
Dienstverlening
Salarisindicatie
-
Contractvorm
Stage
Solliciteer direct

Jouw functie

Je werkt actief mee aan één van de programma-onderwerpen, bijvoorbeeld door onderzoek naar wensen van interne gebruikers, door een bijdrage aan een oplossing op vormen van directe dienstverlening aan de interne loketten, door het helpen vormgeven van klantreizen, door een bijdrage aan het ontwerp van innovatieve oplossingen voor de basisondersteuning of de toepassing van IT-innovaties.
Binnen het programma is veel ruimte voor je eigen creativiteit en gewenste richting.
 

Jouw profiel

Je studeert af op een opleidingsrichting bestuurskunde, MER, toegepaste psychologie, HR, communicatie, facilitair management of een andere relevante opleiding.
Je zoekt naar een stage waar je jouw theoretische kennis over verandering en dienstverlening weet toe te passen op vraagstukken uit de praktijk van een grote publieke organisatie.
Je bent innovatief, creatief, weet vanuit de klant/ gebruiker en van buiten naar binnen te denken. Je kunt een procesmatige en conceptuele kijk combineren met een praktische aanpak.
 

Ons aanbod

Het programma richt zich op vele facetten:

  • Hoe zorg je dat je als samenwerkingsverband van alle ondersteunende diensten klant- en vraaggericht werkt, makkelijk te vinden en te benaderen bent en je als medewerker of manager van de gemeente direct geholpen wordt?
  • Hoe zorgen we voor simpele vormgeving voor de gebruiker van complexe processen die over meerdere ondersteunende diensten lopen?
  • Hoe zorg je dat de basis die iedereen nodig heeft om het werk goed te doen strak is geregeld?
  • Hoe maken we mogelijk dat IT-innovaties worden benut voor de dienstverlening en ook daadwerkelijk in het werk toegepast kunnen worden?
Binnen dit programma is vanaf begin 2019 ruimte voor afstuderende HBO-ers of WO-ers om een meewerkstage vorm te geven.
 

De afdeling

Ruim 15.000 medewerkers werken elke dag voor Rotterdam en de Rotterdammer. Om de medewerkers het makkelijk mogelijk te maken dit werk te doen, hen te adviseren en de vernieuwing in het werk aan te jagen werken alle ondersteunende diensten (zoals HR, IT, financiën, communicatie) aan de interne dienstverlening. Binnen zo’n grote organisatie werken bij de ondersteunende diensten ook veel medewerkers (2000+) met veel specialismen. Hoe je dan de gezamenlijke interne dienstverlening goed vormgeeft, is een complex vraagstuk.
 
Om de oplossingen voor nu en de toekomst goed, naar wens van de interne gebruiker/ klant en samen met al die ondersteunende diensten vorm te geven loopt het programma interne dienstverlening.
 

Onze organisatie

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.
 

Heb je interesse?

Ben je geïnteresseerd, reageer en geef aan waar je interesse naar uitgaat.
Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Ramses van Rijn, programmamanager interne dienstverlening via r.vanrijn@rotterdam.nl of 0641549393.
 

Vragen? Neem gerust contact op met Kadir

Kadir Yavuz,
Recruiter