Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Civiele techniek

Opleidingsniveau
MBO
Aantal uren
8 - 36 uur
Vakgebied
Techniek
Salarisindicatie
-
Contractvorm
Stage
Solliciteer direct

Jouw functie

Afhankelijk van je ambitie en vakopleiding kan je meelopen en/of meewerken met de organisatie onder begeleiding van een van de medewerkers. De ruimte en zelfstandigheid bepaal je zelf met het team.

Jouw profiel

We hebben uiteenlopende stages en afstudeeronderzoeken op MBO, HBO en WO-niveau. Staan er op dit moment geen passende specifieke stagevacatures op de site? Dan kun je toch je interesse kenbaar maken door via de sollicitatiebutton je gegevens te uploaden.

Ons aanbod

Rotterdam staat open voor jong talent. Jaarlijks bieden wij 1.350 stageplekken aan waarin studenten de kans hebben om zichzelf te laten zien. Pak jij deze kans? Tijdens je stage werk je aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van een professional op jouw vakgebied.

De afdeling

Het belangrijkste instrument dat wordt gehanteerd is de uitgifte van vergunningen (of instemmingen bij Telecommunicatie-kabels). De behandeling van vergunningaanvragen vindt plaats bij het Leidingenbureau van Stadsbeheer. De medewerkers van het Leidingenbureau geven informatie bij de voorbereiding van vergunningaanvragen, toetsen de plannen voor de nieuwe leidingen aan de bestaande situatie en andere geplande werken en zorgen voor de vergunningverlening.

Daarnaast heeft de afdeling ook rollen bij het ruimen van niet geexplodeerde munitie, nazorg van milieusaneringslocaties en het beheren van informatie van alle andere objecten in de ondergrond.
Kortom een veelzijdige afdeling.

Onze organisatie

Stadsbeheer werkt aan resultaat op straat. Aan een openbare ruimte die schoon, veilig en onderhouden is. De medewerkers variëren van rioolreinigers tot straatvegers, van stadswachten tot toezichthouders in garages en van onderhoudsmonteurs tot landmeters. Of het is nu is via beheer, onderhoud, handhaving of toezicht, Stadsbeheer heeft één doel. Dagelijks de handen uit de mouwen steken voor een verzorgd Rotterdam. Omdat het altijd beter kan.

Rotterdam heeft een afdeling die het beheer van de ondergrond zo goed mogelijk probeert te verzorgen.
Er dient zorgvuldig met de beperkte ondergrondse ruimte te worden omgegaan en er dient daarbij veel aandacht aan de veiligheid te worden besteed. De gemeente Rotterdam streeft naar:

  • een optimale beschikbaarheid van de ondergrond voor functies/ontwikkelingen in de stad en het havengebied;
  • het borgen van veiligheid in relatie tot kabels die een gevaar kunnen opleveren en leidingen die gevaarlijke stoffen vervoeren;
  • het beperken van de overlast voor de burger bij leidingwerkzaamheden.

Heb je interesse?

Solliciteer dan direct via de button. Via het sollicitatieformulier geef je aan waar je voorkeuren liggen qua duur, richting en soort stage.
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Wil Kovacs wg.kovacs@rotterdam.nl tel. 06-51115320.

Vragen? Neem gerust contact op met Hafida

Hafida el Garreh,
Recruiter