Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Franky is van de beste partijen voor bouwen in de stad

Franky Linders staat naast metro, foto van Willem de Kam

Het verhaal van Franky

"De start bouw van de Coolsingel: écht een bijzonder moment!"

Franky Linkers is medewerker contractvorming en adviseur aanbestedingszaken binnen het team inkoop & aanbestedingen. Hij werkt meer dan vijfentwintig jaar binnen de gemeente. In diverse functies, maar altijd voor de stad.

Waarvan word je enthousiast in je werk?

“Eigenlijk word ik van ieder aspect van mijn werk enthousiast. Het klinkt misschien afgezaagd, maar al mijn taken vind ik even leuk: contracten beoordelen voor een reconstructie of nieuwbouwprocedure, een haalbare planning maken met de afdeling, meewerken aan het uitschrijven van een nieuwe opdracht. Of kijken of een bestek juridisch goed in elkaar zit. Ik ben niet juridisch opgeleid, maar heb dat aspect volledig door ervaring geleerd in mijn jaren binnen het aanbestedingsteam. Ik geniet bovendien van de vrijheid om mijn werk zelf in te delen. Soms liggen er tien nieuwe procedures op mijn bureau. Het is dan aan mij om dat werk met de opdrachtgever in te plannen, zodat het haalbaar is binnen de wettelijke termijnen.”

Waarin voel jij dat je voor en met de stad Rotterdam werkt?

“Het meest voel ik dat in het traject van de herinrichting van de Coolsingel. Een echt paradepaardje, en daardoor een heel ingewikkelde procedure. Vanaf het begin tot het moment dat de aanbesteding rond was, was ik daarbij betrokken. Wat was ik trots toen de bouw startte, echt een bijzonder moment. Het proces blijf ik nog wel volgen hoor. Ik houd in de gaten of alles conform de aanbesteding verloopt. Ik vind het leuk om te zien welke wijzigingen ze gaandeweg nog aanbrengen in het bestek. Pas als ik mensen straks genietend over straat zie lopen, ben ik echt voldaan.”

Als ik de mensen straks genietend over de nieuwe Coolsingel zie lopen, dát geeft mij echt voldoening.

“Maar ook als er een nieuw schoolgebouw in de gemeente moet komen, dan zijn mijn collega’s en ik daarbij betrokken vanaf het begin. We bekijken met de opdrachtgever welk type contract het beste past. Het kan zijn dat eerst het oude gebouw gesloopt moet worden voordat er nieuwbouw komt. In samenwerking met de opdrachtgever schrijven we dan twee aanbestedingen uit. We toetsen en beoordelen de binnengekomen inschrijvingen en uiteindelijk volgt daaruit de opdracht. Het is elke keer weer een spannend maar hartstikke leuk proces.”

Wat zou jij je toekomstige collega willen vertellen?

“De stad Rotterdam is een wereldwerkgever. Ik werk hier al vijfentwintig jaar. Alle afdelingen heb ik ongeveer gezien. Ik begon als databeheerder en ben nu adviseur aanbestedingszaken. Dat geeft maar aan hoever je je kunt ontwikkelen hier. Je hebt eindeloze mogelijkheden, als je ervoor gaat. De ambtenaar van vroeger bestaat niet meer. Als die al ooit bestaan heeft, trouwens. Ik kom niet op kantoor om ‘even wat te doen’. Nee, er wordt keihard gewerkt hier. Net als in het bedrijfsleven, alleen dan voor je eigen stad.”

Als je ervoor gaat zijn de ontwikkelings-mogelijkheden binnen de gemeente eindeloos.

Waar ben jij van?

“Ik ben van de stad zelf, van een fijne stad voor alle Rotterdammers, zo voel ik dat. Ligt er een straat open, dan wil ik dat iedereen blij is met de manier waarop dat gebeurt, en met het resultaat.”

 

Meer verhalen lezen?
Didem loopt door Rotterdam, foto van Willem de Kan

Ik ben van perfect werkende apps voor een slimme stad

Het verhaal van Didem

Lees meer
Fatma staat in Rotterdam, foto van Willem de Kam

Ik ben bouwen aan de mooiste stad van Nederland

Het verhaal van Fatma

Lees meer
Robert Riteco in parkeergarage, foto van Willem de Kam

Ik ben van data-mining voor betere dienstverlening

Het verhaal van Robert

Lees meer
Karima Zerdeb in Rotterdam, foto van Willem de Kam

Ik ben van iedereen laten meetellen, ook in de bijstand.

Het verhaal van Karima

Lees meer

Vergelijkbare vacatures

  • HBO
  • 36 uur
  • Inkoop
  • € 3701 - € 5372 p.m.
  • HBO, WO
  • 36 uur
  • Financieel
  • € 4447 - € 6616 p.m.