Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu
Mannen werken in de maastunnel, foto van eric fecken

Het verhaal van Annegreet

Ik ben van werken in de stad Rotterdam is mooi, werken aan de stad Rotterdam is nog mooier!

En dat is wat ik in mijn tweede opdracht als trainee bij de gemeente Rotterdam heel letterlijk mag doen. Mijn naam is Annegreet, 25 jaar, pas getrouwd met mijn grote liefde Thomas en helemaal fan van Crossfit. Het grote traineeship-avontuur startte voor mij in november 2017. Met mijn bestuurskunde (HR en Verandermanagement) achtergrond, heb ik mijn eerste opdracht bij de HR afdeling gedaan. Leuk en leerzaam omdat je als HR afdeling met het hele gemeentelijke concern te maken hebt.

Maastunnel

Voor mijn tweede opdracht leek het mij buitengewoon interessant een opdracht te kiezen in het fysieke domein, een thema waar ik geen affiniteit of ervaring mee heb. Ik ging hierover in gesprek met het traineeprogramma bureau en zij wist mij te koppelen aan iemand die een projectsecretaris zocht voor twee dagen in de week voor het project renovatie/restauratie Maastunnel. Het leek mij leuk de overige twee dagen ook te werken voor de Maastunnel. Na diverse belletjes vond ik een projectmanager die mijn hulp goed kon gebruiken bij het schrijven van een projectplan. Ik ben uiteindelijk via Stadsbeheer en Stadsontwikkeling betrokken bij de Maastunnel. Voor Stadsbeheer maak ik als projectsecretaris de notulen en beheer de actielijst voor de werkgroep die gaat over het onderhoud en beheer van de Maastunnel ten tijde van de renovatie/restauratie. In deze werkgroep heb ik ook de opdracht om tijdens de ombouwweek in juli (wanneer de tunnel een week lang dicht is en er testen worden uitgevoerd) een testdag met diverse (ramp)scenario’s uit te werken en alle benodigdheden te regelen. Anderzijds ben ik via Stadsontwikkeling aangesloten bij het project Verkeerssystemen, verantwoordelijk voor de plaatsing van acht verkeersportalen rondom de Maastunnel. Samen met de projectmanager schrijf ik het projectplan en zorg ik dat alle partijen precies weten wanneer ze wat moeten doen. Dit is ontzettend uitdagend want elke partij heeft haar eigen belang en een kleine vertraging in het proces kan een flinke kink in de kabel zijn.

Het is ontzettend uitdagend want elke partij heeft haar eigen belang en een kleine vertraging in het proces kan een flinke kink in de kabel zijn.

Nachtafsluiting

Onlangs was ik aanwezig bij een zogenaamde ‘nachtafsluiting Maastunnel’. Eens in de zoveel tijd is dit nodig omdat dan de daadwerkelijke verkeersportalen geplaatst worden en de weg vrij moet zijn. Ontzettend boeiend te zien wat er bij komt kijken in het gehele proces om slechts één portaal te plaatsen: van bodemonderzoek tot reiniging van de grond, het verwijderen van kabels en leidingen tot het graven van lasputten, het plaatsen van liggers, staanders, matrixborden en camera’s. Hierbij is het meest belangrijk dat de vele partijen die een bepaald onderdeel leveren in het proces het productieproces op elkaar afstemmen. Maandag 4 juni is het laatste portaal geplaatst van fase 1. Binnenkort staat de ombouwweek op het programma met de testdag. Het wordt een spannende week, maar ik heb er zin in!

Meer verhalen lezen?
Kantoren in Rotterdam, foto van Iris van den Broek

Ik ben van jonge Rotterdammers hun talent te laten ontwikkelen

Het verhaal van Tijn

Lees meer
Trainee Hanae

Ik ben van politiek en Rotterdammers met elkaar verbinden

Het verhaal van Hanae

Lees meer

Ik ben van een samenleving creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn

Het verhaal van Roy

Lees meer