Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Het ICT-traineeship van gemeente Rotterdam

Bouwen voor de stad als 010trainee

Skyline Rotterdam, foto van Peter Schmidt

Ben jij maximaal 2 jaar geleden afgestudeerd en wil je meteen werken in de ICT? In het ICT-traineeship van gemeente Rotterdam ga je aan de slag met uitdagende praktijkopdrachten die impact hebben op de stad en leiden we je in korte tijd op tot onder anderen data engineer, softwareontwikkelaar of solution architect.

Meld je aan!

Voor wie?

Young professionals met een hbo- of wo-diploma informatica, natuurkunde, wiskunde of vergelijkbaar én affiniteit met ICT. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je leergierig, integer, energiek en gek op Rotterdam bent.

Wat ga je doen?

Het traineeship start in september 2019 en duurt ongeveer 1 jaar en 3 maanden. De eerste drie maanden krijg je de tijd om te landen; je krijgt een persoonlijke buddy toegewezen en leert de organisatie en de stad goed kennen. Na deze inwerkperiode ga je aan de slag met concrete opdrachten. Slimme ICT speelt in ons dagelijkse beleid een belangrijke rol. Als trainee ga je werken op het snijvlak van nieuwe technieken en maatschappelijke uitdagingen. Door het hele traineeship heen zal er in je persoonlijke en professionele ontwikkeling worden geïnvesteerd door middel van training, coaching en opleiding.

Zo ga je bijvoorbeeld:

 • Data verzamelen voor een handige tool waarmee wijkagenten uiteindelijk kunnen zorgen voor een veilige buurt.
 • Nadenken over hoe het systeem waarmee Rotterdamse burgers hun belastingen betalen, efficiënter kan.
 • De techniek van scanauto’s zo instellen dat ze vuilnis naast de vuilcontainers detecteren, zodat het snel kan worden opgeruimd.

 

Maar wat je ook precies gaat doen: met jouw werk help je Rotterdam vooruit.

 

Lees de verhalen

01 / 03

Hafida is van slim data gebruiken voor een schone en veilige stad.

Het verhaal van Hafida Boutahar, data engineer

Roel is van grote hoeveelheden data ontsluiten die de stad vooruithelpen.

Het verhaal van Roel van Bernebeek, datawarehouse-ontwikkelaar
Robert Riteco in parkeergarage, foto van Willem de Kam

Robert is van data-mining voor betere dienstverlening.

Het verhaal van Robert Riteco, Data engineer

Waar ga je werken?

Je gaat werken binnen de afdeling IIFO (Innovatie, Informatievoorziening, Facilitair en Onderzoek). Als trainee kun je aan de slag in verschillende kantoren van gemeente Rotterdam, verspreid over de hele stad: van het torenhoge gebouw De Rotterdam aan de voet van de Maas tot het pas verbouwde en hypermoderne Timmerhuis in de binnenstad.

Goed salaris en extra’s

Afhankelijk van je kennis en ervaringsniveau ontvang je een salaris van minimaal €2.808,- en maximaal € 3.376,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Ook kun je rekenen op reiskostenvergoeding, 20 vakantiedagen en een individueel keuzebudget van 16,5% van je jaarsalaris dat je op verschillende manier kunt besteden. Denk aan extra vakantiedagen, vakantiegeld, een sportschoolabonnement of een nieuwe fiets.

"Als 010trainee ga je aan de slag met verschillende interessante cases die direct invloed hebben op de stad."

Myriem Bouaddi, teammanager

Enthousiast?

Mooi! Via onderstaande button kun je direct solliciteren. We vragen om je cv, maar ook om een beknopt antwoord op de volgende vragen:

 1. Waarom wil je bij de gemeente Rotterdam werken?
 2. Waarom wil je trainee worden?
 3. Waar wil je je verder in ontwikkelen?
   

Heb je nog vragen over het traineeship? Dan kun je bellen met teammanager Myriem Bouaddi via 06 12 58 92 54. Heb je vragen over het sollicitatietraject? Bel dan met recruiter Jan Willem Wiersma via 06 18 19 19 76.

Meld je aan

Heb je gesolliciteerd? Hou dan vrijdag 12 juli vrij in je agenda. Op deze dag vindt de selectie plaats. Aan de hand van onder meer een game zullen we verschillende skills testen die nodig zijn voor het traineeship.

Andere IT vacatures

 • 36 uur
 • Advies (IT), Innovatie (IT)
 • € 3080 - € 4859 p.m.
 • HBO, WO
 • 40 uur
 • Innovatie (IT), Traineeship
 • € 2808 - € 3376 p.m.